cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Cisco Community Designated VIP Class of 2020

239
Views
10
Helpful
6
Replies
Beginner

Plantronics headset disconnects after around 30 seconds

Using headset: Plantronics Savi 8200 series w8220 using APC-43.

Using phone: Cisco IP Phone 8811

 

I am having a problem, that the headset disconnects after 30 seconds. Any tips?

6 REPLIES 6
VIP Advisor

Re: Plantronics headset disconnects after around 30 seconds

I think this is that old issue where if you don't set the phone configuration to use Wireless Headset Hookswitch Control, the headset drops after 30 seconds. Can you try setting this setting to Enabled, and then reset the phone?

Anthony Holloway

If you found this post helpful, please consider clicking that helpful button!

And for a limited time, by marking helpful posts, you're also helping Doctors Without Borders
Beginner

Re: Plantronics headset disconnects after around 30 seconds

Where do I find these options?

If I reset my phone, all the network settings will be deleted? And I can't do that, because this is phone we use at work.

Hall of Fame Master

Re: Plantronics headset disconnects after around 30 seconds

In CUCM find the phone, then towards the bottom of the page there is "Wireless Headset Hookswitch Control" setting , what is it set to?

Beginner

Re: Plantronics headset disconnects after around 30 seconds

Oh, I do not have access to CUCM. But now I know how, thanks!

Highlighted
VIP Advisor

Re: Plantronics headset disconnects after around 30 seconds

A reset of the device does sound like you will lose settings. They should have named it something else. But in this context, it's like a reboot.

Anthony Holloway

If you found this post helpful, please consider clicking that helpful button!

And for a limited time, by marking helpful posts, you're also helping Doctors Without Borders
Beginner

Re: Plantronics headset disconnects after around 30 seconds

The administrator says that Hookswitch has been enabled now, but it does still not work. Any other suggestions we could try? I also tried restarting the phone by unplugging power and plug it back in again, but no luck..
CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
FusionCharts will render here