cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
configure & troubleshoot anyconnect
162
Views
0
Helpful
7
Replies
Beginner

pxe boot vm not getting reponse from pxe/tftp srver

I got VMs on the same vlan as the pxe/tftp serer but they are not pxe booting. I have the vlans right. 

 

how do I do a packet trace from the vm to the pxe server via the FI?

7 REPLIES 7
Beginner

Re: pxe boot vm not getting reponse from pxe/tftp srver

check bios setting of vm for network boot 1st before hd or usb ?
Beginner

Re: pxe boot vm not getting reponse from pxe/tftp srver

yes its booting into network first. but it just wont find the pxe/dhcp tftp server. while other blades on same chassis same profile is working

Cisco Employee

Re: pxe boot vm not getting reponse from pxe/tftp srver

Are you learning the MAC address of the VM on the Fabric Interconnect in the right VLAN?

 

Are you tagging the VLAN as native?

Beginner

Re: pxe boot vm not getting reponse from pxe/tftp srver

not tagging the vlan as native in UCS. multiple vlans is on the vmnic. in vmware, a specific vlan is tag on the vswitch

 

I did a sh mac address table on the FI and found the mac of the VM. so its getting up to the FI

Beginner

Re: pxe boot vm not getting reponse from pxe/tftp srver

yes i see the mac address in the FI ob both A and B

Highlighted
Cisco Employee

Re: pxe boot vm not getting reponse from pxe/tftp srver

Are there any logs on the TFTP server side you can check?

 

Can you check the DHCP server and see if it is assigning an address?

Beginner

Re: pxe boot vm not getting reponse from pxe/tftp srver

I dont think its getting to the DHCP server. I think I would have seen an IP address assigned seen on the VM console. But it keeps timing out. 

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
June's Community Spotlight Awards