cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
907
Views
0
Helpful
13
Replies

fax-email on a 5300

desrochj1
Beginner
Beginner

We currently use a 5300 for fax receiving and fowarding in email boxes

(as tiff). From some time, we have problems with this setup.

1. Some faxes are incomplete (tiff is received, but it contains only first and last page for a 30 pages fax).

2. Senders are having problems sending faxes to the gateway (retry again & again).

3. Senders sent fax ok but no email is

received at all.

(senders report seems ok)

I tried first to reset gateway, flash them with the most current ios i could get for the 5300 (c5300-is-mz.123-26.bin)

we are using libretto application

app_libretto_onramp9.2.0.0.tcl

someoone can help on this ?

thanks

13 Replies 13

paolo bevilacqua
Hall of Fame Master Hall of Fame Master
Hall of Fame Master

Can you send "show controllers E1".

this command shows nothing

Even if that's the case, it would be better if you let others to double check.

accmtl3#sh contr

accmtl3#sh controllers E1

accmtl3#sh controllers E1 ?

clock Primary clock change history

firmware-status Neat crash history

timeslots DS0 information

| Output modifiers

accmtl3#sh controllers E1

OK, I did not remember the old 5300 show information.

Basically I wanted to look at circuit errors, could be show interface serial, or I will find the command and report here.

Or are you using T1 ?

Yes we are using T1.

i don't see input/output errors

on serial interface

Do you have any output from "show controllers T1" ?

T1 0 is up.

Applique type is Channelized T1

Cablelength is long gain36 0db

Description: Montreal

No alarms detected.

alarm-trigger is not set

Soaking time: 3, Clearance time: 10

AIS State:Clear LOS State:Clear LOF State:Clear

Version info of slot 0: HW: 1, PLD Rev: 11

Framer Version: 0x8

Manufacture Cookie Info:

EEPROM Type 0x0001, EEPROM Version 0x01, Board ID 0x4A,

Board Hardware Version 3.1, Item Number 800-3881-02,

Board Revision B0, Serial Number 20765671,

PLD/ISP Version 0.1, Manufacture Date 23-Jun-2000.

Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line Primary.

Data in current interval (881 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Total Data (last 6 15 minute intervals):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

T1 1 is up.

Applique type is Channelized T1

Cablelength is long gain36 0db

Description: Metronet

No alarms detected.

alarm-trigger is not set

Soaking time: 3, Clearance time: 10

AIS State:Clear LOS State:Clear LOF State:Clear

Version info of slot 0: HW: 1, PLD Rev: 11

Framer Version: 0x8

Manufacture Cookie Info:

EEPROM Type 0x0001, EEPROM Version 0x01, Board ID 0x4A,

Board Hardware Version 3.1, Item Number 800-3881-02,

Board Revision B0, Serial Number 20765671,

PLD/ISP Version 0.1, Manufacture Date 23-Jun-2000.

Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Line Secondary.

Data in current interval (884 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Total Data (last 6 15 minute intervals):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Circuits appears to be 100% clean.

Can you check your current VCware version ?

accmtl3#sh vfc 2 version vcware

Voice Feature Card in Slot 2:

VCWare Version : 11.41

ROM Monitor Version: 1.3

DSPWare Version : 4.1.41

Technology : C549

VCWare/DSPWare version compatibility OK

accmtl3#

Recommend upgrade to 11.45 and try again.

I upgraded from 11.41 to 11.45

then, i have done some testing.

I tried to send some faxes from 2 different fax machines and i got the same problem on both.

I tried to send 5 or 6 fax from a pc and it seems to work every time when sending via a pc (microsoft fax printer).

Any Ideas ?

I have done more tests and it seems

that large FAX are always causing problems (more than 25 pages).

Small documents (20 pages or less)

seems ok

Memory of the 5300 is at max (128megs)

Any ideas ?

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Recognize Your Peers