cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Announcement“Cisco Design Thinking Workshop”. Cisco Small Business is excited to invite its Silicon Valley customers to an exclusive interactive one-day session between customers and product Managers.  If you are interested in this exclusive workshop, please fill out the Registration Form. For more information, please check out our FAQ


Get the latest new and information the November issue of the Cisco Small Business Monthly Newsletter

710
Views
0
Helpful
7
Replies
Highlighted
Beginner

MWI on SPA514g w\ Asterisk

I am using SPA514g (7.5.2) phones with Asterisk (Elastix) and am having a problem keeping the "Message Waiting" setting set to "Yes".

When this option is set to "yes" voice mail's light the MWI light as expected.

The problem is when I make a change in the Asterisk server and apply the configuration. As soon as the new configuration is applied the setting on each phone changes to "no" and the light stops working. I then have to go into the admin page of each phone and set this call feature agian.

Any assitance would be a great help.

Everyone's tags (4)
7 REPLIES 7
Advocate

It seems not to be phone

It seems not to be phone issue. If your Asterisk is ordering the phone to turn the Message Waiting to NO, then the phone have no option but follow the order. 

 

Your Asterisk needs to either:

  • order the phone to turn Message Waiting to YES

or

  • not touch Message Waiting option at all.

 

But how to do with your Asterisk's distribution I don't know. This is forum related to SPA IP Phones, not Elastix. You should ask in an Elastix-related forum ...

Beginner

For your information, I just

For your information, I just found that SPA514 displays the parameter "Message Waiting" in the Call Feature section in the Ext1 Label is always set to "no" though I've manually set it to "yes". The MWI works fine, so I guess it's just displaying a wrong value.

Advocate

What's firmware version you

  1. What's firmware version you are speaking of ? Is it still 7.5.2 as mentioned in original question ? Did you tried a more recent firmware ?
  2. Please save current configuration to XML file (follow Extracting Configuration with spacfg.xml). What's the saved value of tag Message_Waiting_1_ ?

Thanks

 

Beginner

My current firmware is 7.5.6a

My current firmware is 7.5.6a for the SPA514 the web interface value is set to "no" though the value is set to "Yes" in the spacfg.xml

This seems to happen only in SPA514G, not in 504 or 525, but I can't make the MWI work on both of this models.

Advocate

Catched SIP messages may help

Catched SIP messages may help. If phone subscribe for MWI then the MWI is enabled.

 

Beginner

Sorry, mail fault, I had a

Sorry, mail fault, I had a bad configuration on asterisk, phones work like a charm, but I'm still finding the web interface bug on SPA514, but that's not a big deal.

Thaks!

Advocate

Glad to hear. Consider rating

Glad to hear.

 

Consider rating of valuable responses. It will help others to found solutions.