cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Announcement“Cisco Design Thinking Workshop”. Cisco Small Business is excited to invite its Silicon Valley customers to an exclusive interactive one-day session between customers and product Managers.  If you are interested in this exclusive workshop, please fill out the Registration Form. For more information, please check out our FAQ


Get the latest new and information the November issue of the Cisco Small Business Monthly Newsletter

1141
Views
0
Helpful
4
Replies
Beginner

wan port on uc560 not working

Hi Guys

  1. I am currently using a Dlink Modem as a bridge and UC560 as PPPoe
  2. I enabled PPPoe, by disabling NAT and Firewall, added ADSL ISP username and password and set the IP address to negotiate. Enabled Firewall again
  3. I am getting an WAN IP, back from the ISP but no gateway. Spoke to the ISP they can only tell me, my connection is online
  4. I can ping google IP address and domain from UC560 using CCA but cannot ping from my PC command prompt.

Thought it could be some issue with ISP; tried the following:

  1. Used the Dlink modem as ADSL with LAN IP 192.168.2.1 /255.255.255.0
  2. Changed Internet connection on UC560 to static IP; 192.168.2.2 /255.255.255.0 with gateway of 192.168.2.1
  3. On UC sh service status; I can see my WAN IP, subnet and gateway.
  4. Can ping google from UC560 but cannot ping from my PC command prompt.

Another problem, even though there is nothing connected on wan port of UC560 the LED light is flashing intermittently on the port. This is a replacement UC560 I received yesterday for a faulty UC560 I had earlier.

I have spoken to TAC, unfortunately they cannot find out why this is happening ?

I have also added the following commands

ip nat inside on VLAN 100/1/90

ip nat outside on wan port

After the above comannds now my phones are not registering either.

Any help will be appreciated.

Cheers

Syed

4 REPLIES 4
Rising star

wan port on uc560 not working

Hi Sayed,

Can you please do a "sh ip route" on the command line and post the information up here, and what would also help is a config dump to a text file with all sensitive data removed (please make sure to upload a file and not a direct post if it ).

Cheers,

David.

Cheers, David Trad. **When you rate a persons post, you are indicating a thank you or that it helped, but at the same time you are also helping to maintain the community spirit - You don't have to rate posts and you wont be looked down upon :) *
Beginner

wan port on uc560 not working

Hello Syed

Do you have your nat overload statement in the config?

ip nat inside source list 1 interface FastEthernet0/0 overload

access-list 1 permit 192.168.10.0 0.0.0.255

access-list 1 permit 10.1.1.0 0.0.0.255

access-list 1 permit 10.1.10.0 0.0.0.3

Regards

Jeff

Beginner

Re: wan port on uc560 not working

Issue resolved

Problem was with nat

Sent from Cisco Technical Support iPhone App

Beginner

Re: wan port on uc560 not working

Hi jeff

Thanks for your help.

The problem was with nat commands.

Cheers

Syef

Sent from Cisco Technical Support iPhone App