cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1190
Views
0
Helpful
4
Replies
Highlighted

Beginner Needs Help with Aironet 1131G Wireless Access Point

I have a new Cisco Aironet 1131G Wireless Access point.  It is picking up an IP address and I can ping that address.  However, I can't access it via the web-based GUI or the CLI.  I have preformed the reset.  Any suggestions would be greatly appreciated.

Thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Cisco Employee

Hi,

I cannot access means what?? are you not able to go to CONFIG T prompt from CLI?? and if you are in the same subnet as that of the AP, are you not able to open up the GUI?? if you are not able to then, issue the command "show version" on the AP CLI and see if your image is "RCVKW8" image. if so u need to convert the same to IOS using the below method..

http://www.cisco.com/en/US/docs/wireless/access_point/12.4_21a_JA1/configuration/guide/scg12421aJA1-chap22-trouble.html#wp1038660

lemme know if this answered your question..

Regards
Surendra
====
Please dont forget to rate the posts which answered your question and mark it as answered or was helpfull

Regards
Surendra BG

View solution in original post

4 REPLIES 4
Highlighted
Cisco Employee

Hi,

I cannot access means what?? are you not able to go to CONFIG T prompt from CLI?? and if you are in the same subnet as that of the AP, are you not able to open up the GUI?? if you are not able to then, issue the command "show version" on the AP CLI and see if your image is "RCVKW8" image. if so u need to convert the same to IOS using the below method..

http://www.cisco.com/en/US/docs/wireless/access_point/12.4_21a_JA1/configuration/guide/scg12421aJA1-chap22-trouble.html#wp1038660

lemme know if this answered your question..

Regards
Surendra
====
Please dont forget to rate the posts which answered your question and mark it as answered or was helpfull

Regards
Surendra BG

View solution in original post

Highlighted

Are you trying to access it using Telnet/SSH or using a console cable?

When you try to access through a web browser have you tried http and https and did you get a prompt for username and password?  If not, then this feature may be disabled on the AP.

Also, have you tried both telnet and ssh?  If those did not work, did you get any messages.

What are you using for CLI...SecureCRT, Tera Term, Etc.?

Have you tried connecting using a console cable?  This can typically be the best option when trying to get information.

Is this a password issue, or do you just not have access?

Need more information.

Highlighted

Turned out that we had purchased a Lightweight Access Point in error.  Returning for the Autonomous Access Point.  Thank you for your suggestions.

Highlighted

Thats nice to hear!! Thanks for using CSC..

have a great day!!

Regards
Surendra

Regards
Surendra BG
Content for Community-Ad