cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
955
Views
0
Helpful
1
Replies

In struggle with WRT160NL and 2X WAP4410N

makarkamalov
Level 1
Level 1

Hello,

We have our Wireless network that loosing connection after 2 or 3 days of a normal functionning, we have to restart the APs each time.

The configuration is for about 100 users and seams for me to be simple and usual as for this cases :

router and 2 ap has the same ssid and pwd

router has been configured on  chanel 6, the first ap on chanel 1 and the second one on chanel 11.

router has an IP and a dhcp configured for 192.168.1. LAN, and  Wifi IP and active dhcp for the range of 172.30.1.50 - 172.30.1.250

router has AP fonction also

access points have 172.30.1.1 as GW and no dns configured on it

Untitled.jpg

i have already tryed to conf this as with repeaters but always the same issue.

If somebody know any points for this please give an idea

Thanks and regards

Makar

1 Reply 1

jasbryan
Level 6
Level 6

Makar,

Have you updated your WAP4410N to latest firmware? The older firmware has problems with locking up and having to be rebooted. My AP has been successfully up now for 3 months without a reboot.

Another questions: You said you tried to configure this as repeaters but always same issue, what was the configuration of that set up as well?

Also have you check the location of each AP, making sure there not around any microwave admitting device or any large admitting EMI device. Many times this will cause problems you are experiencing.

Thanks,

Jasbryan