cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
596
Views
0
Helpful
2
Replies

H-REAP AP's are not passing traffic

wilsonb162
Beginner
Beginner

Hi all,

We're having a rather strange issue, and i'm hoping someone might have some insight.

We have 2 sites, each with it's own 4404 WLC.  Each site is supposed to act as a backup to the other.  We would like to use HREAP, so in the event that a site's controller goes down, the AP's can failover to the other but still provide local switching.

Whenever we enable HREAP on the AP's, clients are no longer able to access resources.  Traffic simply does not work.  For instance, accessing google, cnn, yahoo, etc. doesn't work.  Pinging local equipement does work, however.  All WLAN's are HREAP local switching enabled.  All AP's are still associated to the local controller.

The WLC and the AP's are on the same subnet.  They are connected via industrial ro-line switches.  What's odd is that if we replace the ro-line switch with a Cisco/linksys switch, everything works fine.  If the AP's are in Local mode, everything works fine.  Clients wired to the ro-line switches work fine.

Just to test, we've tried a spare HP procurve and a spare D-Link switch, and these have the same problem as well.  Only the cisco/linksys switches seem to work.  However, due to cost, we can't go around and replace all of the LAN switches.

We're using HREAP at our other sites, which all have cisco switching, and everything is working fine there.

Any ideas on where to look?

2 Replies 2

dancampb
Rising star
Rising star

Do you have the switchports configured as a 802.1q trunk?

No, the switches are unmanaged.  We can't configure anything like trunking.  Basically dumb hubs.  The cisco gear we tested with wasn't trunked either.  These 2 sites do not use VLAN'ing.

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Recognize Your Peers