cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
987
Views
0
Helpful
9
Replies
nh6we
Beginner

Trouble with access point not associating during an active wireless survey

I have two cisco 3702 access points that are configured the same but one associates during an active ping survey without issue and the other one doesn't. I checked them out side by side and the config is the same. Any idea why one associates and the other doesn't? I am using Ekahau version 8.1.1. I think the issue is somewhere in the access point config but I cant seem to find anything.

Any ideas???

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

I would remove this "infrastructure-ssid optional" command under SSID configuration.

dot11 ssid 3702eSurvey
infrastructure-ssid optional

Also I cannot see any DHCP configuration on your non-working AP. Below available on your working AP

no ip domain lookup
ip domain name lmco.survey
ip dhcp excluded-address 192.168.11.1 192.168.11.100
ip dhcp excluded-address 192.168.11.200 192.168.11.254
!
ip dhcp pool survey
network 192.168.11.0 255.255.255.0
default-router 192.168.11.10

HTH

Rasika

*** Pls rate all useful responses ***

View solution in original post

simply type the below on AP CLI.

conf t
dot11 ssid 3702eSurvey
no infrastructure-ssid optional
exit
!
no ip domain lookup
ip domain name lmco.survey
ip dhcp excluded-address 192.168.11.1 192.168.11.100
ip dhcp excluded-address 192.168.11.200 192.168.11.254
!
ip dhcp pool survey
network 192.168.11.0 255.255.255.0
default-router 192.168.11.10
!
end
wr mem
!

HTH

Rasika

View solution in original post

9 REPLIES 9
Rasika Nayanajith
VIP Mentor

without looking AP config how can we advice.

Pls attach two AP configs to have a look

Rasika

I uploaded the files.  Thanks for the help

Scott Fella
Hall of Fame Guru

You trying to survey with both AP's up at the same time?  If so, that might be the issue you are facing.  If you just try to power up the one AP that isn't working, you will not get DHCP, so you will have to configure a static address.  Are you able to connect and ping the AP then?  Just trying to understand exactly what you are trying to do.  Also, have you tried to used the working configuration on the non-working one and just changing the hostname and ip address of the AP? 

-Scott

-Scott
*** Please rate helpful posts ***

No, I am using them separately (one is powered off).  I can ping and gui into the non-working one without issue

I would remove this "infrastructure-ssid optional" command under SSID configuration.

dot11 ssid 3702eSurvey
infrastructure-ssid optional

Also I cannot see any DHCP configuration on your non-working AP. Below available on your working AP

no ip domain lookup
ip domain name lmco.survey
ip dhcp excluded-address 192.168.11.1 192.168.11.100
ip dhcp excluded-address 192.168.11.200 192.168.11.254
!
ip dhcp pool survey
network 192.168.11.0 255.255.255.0
default-router 192.168.11.10

HTH

Rasika

*** Pls rate all useful responses ***

Thanks for the sugguestions.  I'm not that familar with the CLI commands to make the suggested changes.  Can you help with the commands

Thanks

simply type the below on AP CLI.

conf t
dot11 ssid 3702eSurvey
no infrastructure-ssid optional
exit
!
no ip domain lookup
ip domain name lmco.survey
ip dhcp excluded-address 192.168.11.1 192.168.11.100
ip dhcp excluded-address 192.168.11.200 192.168.11.254
!
ip dhcp pool survey
network 192.168.11.0 255.255.255.0
default-router 192.168.11.10
!
end
wr mem
!

HTH

Rasika

Thank you for your help.  Your sugguestions did the trick

Thanks

Glad to hear that, thanks for rating as well.

Create
Recognize Your Peers
Content for Community-Ad