cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
230
Views
0
Helpful
2
Replies
Highlighted
Beginner

LOW_RX_PWR errors on A9K-4X100GE-SE with CPAK-100G-SR10 running on RSP880-SE

I'm fairly new to ASR.  We got a 4X100GE-SE with 4 CPAK-100G-SR10.  a LOW_RX_PWR error comes up on every lane with the following on show pfm location all - running on RSP880-SE with IOSXR 5.3.4

 

CURRENT TIME: Sep 19 15:27:26 2020

PFM TOTAL: 40  EMERGENCY/ALERT(E/A): 0   CRITICAL(CR): 40  ERROR(ER): 0

-------------------------------------------------------------------------------

Raised Time         |S#|Fault Name       |Sev|Proc_ID|Dev/Path Name |Handle

--------------------+--+-----------------+---+-------+--------------+----------

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_0_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_1_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_9_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_8_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_7_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_6_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_5_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_4_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_3_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:01 2020|2 |LANE_2_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005002

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_1_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_2_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_3_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_4_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_5_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_6_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_7_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_8_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_9_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_0_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005000

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_0_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_9_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_8_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_7_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_6_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_5_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_4_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_3_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_2_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_1_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005001

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_0_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_1_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_2_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_3_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_4_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_5_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_6_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_7_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_8_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

Sep 19 14:56:06 2020|2 |LANE_9_LOW_RX_POW|CR |163926 |Central Proces|0x1005003

**********************

Is this normal before connecting these CPAKS packs with the other end point?  We are not sure if this is a problem with the A9K-4X100GE-SE 

Any help will be 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Cisco Employee

If its not connected then yes normal, check show controller <int> phy to get the dBm measurement for each lane and compare to the given alarm values in the output. Its probably -40dBm which means no light and would indicate an alarm being set.

 

If after connecting the other end of the port the low rx value is still there then we need to investigate the other side to see the tx power, any dampeners on the link, how long the fiber run is, etc to make sure everything is within specs.

 

Sam

View solution in original post

2 REPLIES 2
Highlighted
Cisco Employee

If its not connected then yes normal, check show controller <int> phy to get the dBm measurement for each lane and compare to the given alarm values in the output. Its probably -40dBm which means no light and would indicate an alarm being set.

 

If after connecting the other end of the port the low rx value is still there then we need to investigate the other side to see the tx power, any dampeners on the link, how long the fiber run is, etc to make sure everything is within specs.

 

Sam

View solution in original post

Highlighted

Thank you so much Sam!  That would explain it.  Yes Show Controllers show -40dBm.  Much appreciated!

Content for Community-Ad

This widget could not be displayed.