cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
230
Views
0
Helpful
2
Replies

Trex Connection failing between CMLand Trex stateless GUI (v2.61)

mohanprasad
Level 1
Level 1

Steps followed to Install Trex:

  • Connect TREX eth0 interface to external connector.
    1. Set External Connector in bridge config mode
    2. Eth0 port is mgmt.
  • Connect TREX eth1 interface to another router/switch,
    1. In eth1 we want to send traffic
  • Give the below config in TREX for assigning static IP:

# this is a shell script which will be sourced at boot

hostname inserthostname-here

# configurable user account

USERNAME=xxx

PASSWORD=xxx

hostname trex-0

ip addr add dev eth0 172.18.29.123/24

ip link set dev eth0 up

The console would be like this after bringing up the lab:

mohanprasad_0-1707715818204.png

  • In CML available TREX version – 3.16.2:

mohanprasad_1-1707715818210.png

  • Download the TREX stateless GUI from

https://github.com/cisco-system-traffic-generator/trex-stateless-gui

Used the version v4.5.6.exe package which support of TRex v2.61.

mohanprasad_2-1707715818230.png

  • Installed it and able to open the GUI

mohanprasad_3-1707715818244.png

  • But not able to connect to TREX IP

mohanprasad_4-1707715818261.png

Possible issues:

  • Firewall blocking the IP
  • Configuration (port number) in TREX might be issue.
  • CML Trex version and exe file version might not be compatible.

 

2 Replies 2

kipandiy
Cisco Employee
Cisco Employee

Hi @mohanprasad The instruction setup looks good. The Trex 3.16.2 image will work well with Trex GUI v4.5.6. Guess it could be firewall blocking your configured IP.

 
 

 

 

rkochery
Cisco Employee
Cisco Employee

Hi @mohanprasad , Does external connectivity using bridge work for other node types? You could try connecting the ext-conn to a linux node and assign a static ip to it. Verify that external connectivity using bridge is working fine. Also refer external connectivity troubleshooting steps in CML troubleshooting FAQ item #7 or #8 depending on your deployment type.  https://developer.cisco.com/docs/modeling-labs/#!faq/troubleshooting