cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
394
Views
4
Helpful
4
Replies
Highlighted
Beginner

Cisco 837 ( Access Problem )

I have a Cisco 837 Router. When I boot it then at console I recive following messages

% Invalid input detected at '^' marker.

Failed to change line 1's speed

SETUP: new interface FastEthernet1 placed in "shutdown" state

SETUP: new interface FastEthernet2 placed in "shutdown" state

SETUP: new interface FastEthernet3 placed in "shutdown" state

SETUP: new interface FastEthernet4 placed in "shutdown" state

SETUP: new interface FastEthernet1 placed in "up" state

SETUP: new interface FastEthernet2 placed in "up" state

SETUP: new interface FastEthernet3 placed in "up" state

SETUP: new interface FastEthernet4 placed in "up" state

Press RETURN to get started!

XB" XB" HBBþHBBþHBbúHBb HBB HBb XB" XBúXB XBBêXB"üXB [BBë[BBè[B [B [BBâ

KBBêKB" [BB [BBú[BB [Bb [Bb @BBë RBB RBb RBb RBb RBB RBB SBBéSB SBBêSB SBÚ

SBBê hÎæhÎÞhÎæhÎöhÎÎhÎúhÎú çB ÎþÎÆÎþÎÆÎÊÎÊçBüÎÚ ÷Îî÷Îâ÷ÎâçBú÷ÎÆ÷Îþ yÎÎy

So problem is that I am not able to access Router via Console or by default IP address i.e 10.10.10.1 /24

Regards,

Mujeeb

4 REPLIES 4
Highlighted
Contributor

Re: Cisco 837 ( Access Problem )

Hello Mujeeb,

try to boot into ROMMON (reboot the router and press Ctrl+Break within a few seconds after the router powers back up), then use ´confreg´ to configure the speed of the console (you will go through a few prompts, accept the defaults until you get to ´change console baud rate´.

HTH,

GNT

Highlighted
Beginner

Re: Cisco 837 ( Access Problem )

Hello GNT,

I have already tried this but no success.As I mentioned that I can see booting of Router and change of ethernet interface to UP means Router respond at default baud rate 9600. When I change baud rate then same condition occurs i.e after booting console shows Garbage and give no access.

Regards,

Mujeeb

Highlighted
Cisco Employee

Re: Cisco 837 ( Access Problem )

Hey Mujeeb,

It looks like you have a baud rate mis-match on the console. May be higher or lower then expected. I would try all the different bauds on the terminal emulation program until u find one that makes the output look normal. I am guessing this is the issue from: "Failed to change line 1's speed" and the ascii characters. This can be changed in the config register once you find the current baud rate and can config the device. I would set it to 0x2102 if it is not already.

HTH

Anthony

Highlighted
Beginner

Re: Cisco 837 ( Access Problem )

Hello Anthony,

Great, its working at 115200 baud rate.

Thank you very much.

Regards,

Mujeeb