cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Cisco Secure Email Support Community

Product Support Talos Support Cisco Support Reference + Current Release
Gateway Reputation Lookup Open a support case Secure Email Guided Setup
Gateway: 14.0.1-033
Cloud Gateway Email Status Portal Support & Downloads docs.ces.cisco.com
Email and Web Manager: 14.0.0-418
Email and Web Manager Web & Email Reputation Worldwide Contacts Product Naming Quick Reference
Reporting Plug-in: 1.1.0.136
Encryption Bug Search
Encryption Plug-in: 1.2.1.167
Cloud Mailbox Notification Service
Outlook Add-in(s): More info

1165
Views
0
Helpful
4
Replies
jancescut
Beginner

Ironport - email becomes garbled

Hello,

we are using Ironport (virtual appliance) and one email gets changed by the email gateway. The problematic message is a HTML email that is sent from a qmail MTA system. When the email flows through the Ironport gateway the HTML content isn't displayed correctly - raw HTML code is displayed.

I've tried to disable all the email Policies that could potenally influence the email but the problem persists. Additionally I've checked the source of the email and the only difference between the two emails is in the header - the email that goes through Ironport has one additional hop under "Received" part.

Do you have any suggestions what should be additionally checked on the Ironport virtual appliance ?

BR,

Jan

4 REPLIES 4
Robert Sherwin
Cisco Employee

Would you be able to provide what you are seeing?  Our OS/Appliance does not change the messages in any way - so, it is not changing the email itself, unless you are doing so with a content filter or message filter.  What does the message tracking show for emails that have this issue?

Hi,

I've created a TEST Mail Flow Policy that has all the security features disabled (Spam Detection, Virus Protection etc.). I checked with message tracking and the MFP is successfully used when the problematic email hits the appliance. Other stuff under message tracking also seem to be ok.

I've tried to send the email to gmail and also to the same MTA but this time bypassing Ironport, both times the email was displayed correctly.

OK.  Let us know if we can help further!

Hope this helps!

-Robert

(*If you have received the answer to your original question, and found this helpful/correct - please mark the question as answered, and be sure to leave a rating to reflect!)

Hm... in fact the problem isn't resolved yet. Maybe I was a little unclear with the last sentence.

I can send you the source code of both emails - the one that is correctly displayed and the one that comes garbled to the destination.