cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1219
Views
0
Helpful
2
Replies
Highlighted
Beginner

Advanced Auto Smart Ports 2960S IOS Version 15.0(2)SE2

Hello again

After several days on the lab I have got a Smart Install and Automatic Smart Ports Zero touch configuration almost ready to deploy on our network. I am just having a last issue.

The configuration of my 2960S is ok and they detect other switches on the ASP ports and everything is fine.. BUT.. after about 2.40mns with no cables being unplugged the switch forgets that port gi1/0/6 fx has a Catalyst Switch connected to it and discovers one unclassified device executing CISCO_LAST_RESORT_EVENT macro which has other access ports and so on.

I have no idea what could be triggering something like this. I have ried several debug commands but nothing seems to be the trigger.

Logs:

Jun 11 09:34:26.556: %LINK-3-UPDOWN: Interface GigabitEthernet1/0/6, changed state to up

HX927438_SW43(config-if)#

Jun 11 09:34:28.616: %AUTOSMARTPORT-5-INSERT: Device Cisco-Switch detected on interface GigabitEthernet1/0/6, executed BUF_SWITCH

Jun 11 09:34:28.622: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface GigabitEthernet1/0/6, changed state to up

Jun 11 09:34:28.637: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by tty17

HX927438_SW43(config-if)#

Jun 11 09:37:13.286: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by tty17

Jun 11 09:37:13.286: %AUTOSMARTPORT-5-REMOVE: Device removed from interface GigabitEthernet1/0/6, executed BUF_SWITCH to remove the configuration

Jun 11 09:37:13.621: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by tty17

Jun 11 09:37:13.669: %AUTOSMARTPORT-5-INSERT: Device Un-Classified Device detected on interface GigabitEthernet1/0/6, executed CISCO_LAST_RESORT_EVENT

Hope someone can give me a clue on what could be causing this.

Best regards

Isaac

2 REPLIES 2
Highlighted
Beginner

I have gone further on investigating and the switch receives information about all the devs that are on the neighbour switch and takes actions according to it.

HX927438_SW43(config-if)#do sh macro auto monitor dev

Summary:

MAC_Address       Port_Id       Profile Name                        Device Name

==============    ==========    ===============================     =======================

40f4.ec75.1e01    Gi1/0/6       Cisco-Switch                        cisco WS-C2960S-24PS-L

0008.5d74.4176    Gi1/0/6       Un-Classified Device                Unknown Device

40f4.ec75.1e41    Gi1/0/6       Cisco-Device                        CISCO SYSTEMS

30f7.0d5c.b81f    Gi1/0/6       Un-Classified Device                Unknown Device

0006.f63c.ee04    Gi1/0/6       Cisco-Device                        CISCO SYSTEMS

===========================================================================

My Gi1/0/6 is Uplink to one other Auto Smarports device.

I have tried to stop macro auto processing on the neighbor switch but that doesn't help.

Someone could help on how to solve this - maybe some turn around? Could that be an IOS issue?

Best

Isaac

Highlighted

With 15.0.1.SE3 everything works fine. It is an IOS issue.

Content for Community-Ad