cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
865
Views
0
Helpful
3
Replies
Highlighted

Trouble with NX1010

Greetings All,

I am having a heck of a time getting these 1010's running.  I am tring to create a virtual services blade and I am using a Cisco guide and when I attempt to enable the new VSB I get an error.  I verified that the file that I am using is in the repolitory directory on the unit.  Any thoughts or assistance would be appreciated.

1010-01(config-vsb-config)# enable pr

primary      properties

1010-01(config-vsb-config)# enable primary

Enter vsb image: [nexus-1000v.4.2.1.SV1.4.iso]

Enter domain id[1-4095]: 700

Management IP version [V4/V6]: [V4]

Enter Management IP address: 10.xxx.xxx.15

Enter Management subnet mask: 255.255.255.0

IPv4 address of the default gateway: 10.xxx.xxx.1

Enter HostName: VSM-1

Enter the password for 'admin': ***********

1010-01(config-vsb-config)# 2011 Sep 16 15:51:09 1010-01 %KERN-3-SYSTEM_MSG: redun_platform_ioctl : Not a VSM - kernel

2011 Sep 16 15:51:09 1010-01 %CPPA_MGR-3-ENABLE_VB_FAILURE: Virtual service blade 2 could not be enabled. Error: success

1010-01(config-vsb-config)# enable pr

primary      properties

1010-01(config-vsb-config)# enable primary

Enter vsb image: [nexus-1000v.4.2.1.SV1.4.iso]

Enter domain id[1-4095]: 700

Management IP version [V4/V6]: [V4]

Enter Management IP address: 10.xxx.xxx.15

Enter Management subnet mask: 255.255.255.0

IPv4 address of the default gateway: 10.xxx.xxx.1

Enter HostName: VSM-1

Enter the password for 'admin': ***********

1010-01(config-vsb-config)# 2011 Sep 16 15:51:09 1010-01 %KERN-3-SYSTEM_MSG: redun_platform_ioctl : Not a VSM - kernel

2011 Sep 16 15:51:09 1010-01 %CPPA_MGR-3-ENABLE_VB_FAILURE: Virtual service blade 2 could not be enabled. Error: success

Everyone's tags (3)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Cisco Employee

Trouble with NX1010

Please send me the following:

dir bootflash:repository

sh ver

sh run

sh sys red status

sh logging

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted
Cisco Employee

Trouble with NX1010

Please send me the following:

dir bootflash:repository

sh ver

sh run

sh sys red status

sh logging

View solution in original post

Highlighted

Trouble with NX1010

Greetings,

Sorry for the long delay.  I did want to pass along the solution to my problem and maybe it will help someone else.

Working with TAC it was discovered that the issue was a combination or missing configurations, not having ports 3-6 configured for the Control and Packet VLAN along with the VSM file being present on one unit but not the other.  Not sure how that happened but it did.  Also accourding to TAC there is some kind of BUG that can raise its ugly head in the newest version of software for the 1010 that causes this "split brain" issue.

Ultimatly I reinstalled the OS to the constant rebooting node and made sure that the configurations on the unit that was active were correct.  Once that was done it booted and came right up. 

Beginner

Trouble with NX1010

I believe there was a misunderstanding in what was communicated.  There are no known issues in N1010 SP1(3) which would result in split-brain situation or corruption of the HA Standby system.  There are several documentation defects open to clarify cabling and upstream switch configuration.  It was these defects referred to in the TAC case.  Sorry for the confusion. Glasco

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
FusionCharts will render here