cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Join Customer Connection to register!
1155
Views
0
Helpful
1
Replies
joello123
Beginner

6509 Weird Switching Issue

Hi all,

I recently experince this issue particular on an 6509 with a SUP-720 and WS-X6148-GE-TX on line card 7

Issue

The 2 servers connect to this port 7/20 and 3/25, experincing intermittent connectivity. Out of the blue, users from VLAN 3 which is a different VLAN from the server unable to ping this server. Where else Server connected to the same VLAN on the Same switch is able to ping the Server. Other Server do not have this issue, the network card of the server has been re-installed and replaced several times. But the issue still persist. I do know understand why there is so high 11662 PAUSE output on 1 interface, and no PAUSE output on the other interfaced. I need suggestion on how to overcome this issue

GigabitEthernet7/20 is up, line protocol is up (connected)

  Hardware is C6k 1000Mb 802.3, address is 0018.b907.2203 (bia 0018.b907.2203)

  MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA, loopback not set

  Keepalive set (10 sec)

  Full-duplex, 1000Mb/s

  input flow-control is off, output flow-control is on

  Clock mode is auto

  ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

  Last input never, output 00:00:35, output hang never

  Last clearing of "show interface" counters 2d23h

  Input queue: 0/2000/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

  Queueing strategy: fifo

  Output queue: 0/40 (size/max)

  5 minute input rate 13000 bits/sec, 5 packets/sec

  5 minute output rate 21000 bits/sec, 13 packets/sec

     300104456 packets input, 449406070744 bytes, 0 no buffer

     Received 8841 broadcasts (7404 multicasts)

     0 runts, 0 giants, 0 throttles

     0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored

     0 watchdog, 0 multicast, 0 pause input

     0 input packets with dribble condition detected

     84365559 packets output, 6967018985 bytes, 0 underruns

     0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

     0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

     0 lost carrier, 0 no carrier, 11662 PAUSE output

     0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

GigabitEthernet3/25 is up, line protocol is up (connected)

  Hardware is C6k 1000Mb 802.3, address is 000a.b86d.58a8 (bia 000a.b86d.58a8)

  MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA, loopback not set

  Keepalive set (10 sec)

  Full-duplex, 1000Mb/s

  input flow-control is off, output flow-control is on

  Clock mode is auto

  ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

  Last input never, output 00:00:45, output hang never

  Last clearing of "show interface" counters never

  Input queue: 0/2000/4/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

  Queueing strategy: fifo

  Output queue: 0/40 (size/max)

  5 minute input rate 1000 bits/sec, 1 packets/sec

  5 minute output rate 18000 bits/sec, 10 packets/sec

     20934305 packets input, 4748902209 bytes, 0 no buffer

     Received 112875 broadcasts (779 multicasts)

     0 runts, 0 giants, 0 throttles

     0 input errors, 0 CRC, 5 frame, 4 overrun, 0 ignored

     0 watchdog, 0 multicast, 0 pause input

     0 input packets with dribble condition detected

     65719400 packets output, 10654290324 bytes, 0 underruns

     0 output errors, 0 collisions, 3 interface resets

     0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

     0 lost carrier, 0 no carrier, 0 PAUSE output

     0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

1 REPLY 1
Leo Laohoo
VIP Community Legend

Try putting the server into a different slot.  6148 is an access-port blade and will not be able to tolerate high speed server speed.

I do not see any output drops on either ports (even though Gig 7/20 counters were cleared).