cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1148
Views
0
Helpful
3
Replies
Highlighted
Beginner

ME3600X Storm Control on admin down port

Hello,

 

I have 2 ME3600Xs and utilize Broadcast and Multicast storm control on client facing interfaces.  One of my ME3600s is reporting a Multicast storm and that a packet filter action has been applied.  The strange thing is that it is showing up on an Admin Down interface that has nothing connected to it.  Has anyone else seen this before?

3600-1#show log | i Multi                                       

Oct 29 16:28:55.019 ADT: %STORM_CONTROL-3-FILTERED: A Multicast storm detected on Gi0/21. A packet filter action has been applied on the interface.

Oct 29 16:48:15.159 ADT: %STORM_CONTROL-3-FILTERED: A Multicast storm detected on Gi0/21. A packet filter action has been applied on the interface.

Oct 29 20:05:50.660 ADT: %STORM_CONTROL-3-FILTERED: A Multicast storm detected on Gi0/21. A packet filter action has been applied on the interface.

Oct 29 21:05:57.828 ADT: %STORM_CONTROL-3-FILTERED: A Multicast storm detected on Gi0/21. A packet filter action has been applied on the interface.

Oct 30 16:23:48.973 ADT: %STORM_CONTROL-3-FILTERED: A Multicast storm detected on Gi0/21. A packet filter action has been applied on the interface.

Oct 30 19:06:46.417 ADT: %STORM_CONTROL-3-FILTERED: A Multicast storm detected on Gi0/21. A packet filter action has been applied on the interface.

Oct 30 22:05:35.686 ADT: %STORM_CONTROL-3-FILTERED: A Multicast storm detected on Gi0/21. A packet filter action has been applied on the interface.

Oct 31 00:06:25.865 ADT: %STORM_CONTROL-3-FILTERED: A Multicast storm detected on Gi0/21. A packet filter action has been applied on the interface.

3600-1#show storm-control multicast

Interface  Filter State   Upper        Lower        Current

---------  -------------  -----------  -----------  ----------

Gi0/1      Forwarding          2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/2      Forwarding          2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/3      Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/4      Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/5      Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/6      Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/7      Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/8      Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/9      Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/10     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/11     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/12     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/13     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/14     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/15     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/16     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/17     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/18     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/19     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/20     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/21     Link Down           2k pps       2k pps        0 pps

Gi0/22     Forwarding          2k pps       2k pps        3

3600-1#show run int gig0/21
Building configuration...

Current configuration : 231 bytes
!
interface GigabitEthernet0/21
description Free unused port
shutdown
storm-control broadcast level pps 500
storm-control multicast level pps 2k
storm-control action trap
spanning-tree portfast
spanning-tree guard root
end

3 REPLIES 3
Highlighted
Beginner

This looks like a bug to me. What is the IOS release you are runnnin?

Highlighted

I think so as well, but it is strange that I have 2 of these ME3600s, both are running "me360x-universalk9-mz.152-4.S.bin" with "MetroIPAccess" license.

One of the 3600s (3600-1) has show this issue 7 times so far, and the second ME3600 (ME3600-2) has never reported the issue.

I may open a TAC case to get some insight as I have not found any issues in any bug reports.

thanks for the reply, keep them coming!

Highlighted

@t19iz, found any bug related to this behaviour ?

Content for Community-Ad