cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
692
Views
0
Helpful
6
Replies
Highlighted
Beginner

ASA 5520 not processing RRI subnets

I am coming to this forum because TAC and several CCIEs are having trouble finding me a solution to my problem.

I have Two 5520s each running 841 connected in two different data centers with two different internet providers. I have 100+ 5505s that have the capability to connect to either 5520 via EZVPN to either 5520. Up to now there has not been a need for a 5505 connected to one 5520 to talk to another 5505 on the other 5520. Each 5505 accesses network resources as in any enterprise network. Our company recently started telecommuting and I have been giving 5505s and a VOIP phone out to people. What was discovered is, if you are on one 5505 connected to a 5520 and the other 5505 is connected to the other 5520 the audio in voip does not work. If both the 5505s are connected to the same 5520 than everything works fine. Conversely a 5505 on one 5520 cannot ping a 5505 on the other 5520. 5505s on the same 5520 can ping each other no problem.

My problem: All 5505's are configured for a 172.18.xxx.xxx  255.255.255.224 subnet. This subnet is not used anywhere else. So I have a 100 Class "C" subnets carved up into 255.255.255.224 networks. If I look at a specific route for a subnet on one 5520 I see it pointed to the outside interface via RRI. I can look for the route in the 5520s connected CORE switch and I see the route pointed to the 5520. We have a fiber connection to the CORE in the other data center. The route is in this CORE switch as well. When I look for the route in the 5520 connected to this core it is not there. I have all other routes visible but not this particular route which should show on the inside interface. All I show on the 5520 are the 5505s connected to this ASA. So the 5520 is not processing the RRI subnets from the other 5520 and vise versa. Thats why a 5505 on one 5520 cannot ping a 5505 on the other 5520. I only see 172.18.0.0/27 on the outside interface of both 5520s. I do not see any 172.18.0.0/27  on the inside interface on either.

I have had numerous TAC cases open on this and no one seems to either understand my problem or have a solution for me. My local sales rep CCIE says the problem looks like a bug in 841 (which I am running) and that the ASA is not processing RRI from eigrp which I am running as well. The whole network is running the same instance of EIGRP including the 5520's.

My questions:

1) Is it possible the 5520 is not allowing 172.18.0.0/27  on both the outside and inside interface? Even though all subnets are masked proper the ASA maybe thinks it is being spoofed? I have not been able to confirm this using the real time log.

2) Could this really be a bug? I have looked at all the release notes and have not found anything resembling my problem. TAC has not recommended that I upgrade or downgrade my IOS.

Any help on this would be most appreciated. I have attached a simple picture done in paint if that helps.

6 REPLIES 6
Highlighted
Cisco Employee

Is "auto-summary" disabled?

Highlighted

Yes. Auto summary is disable on both 5520's.

Highlighted

Also disable on both CORE?

Highlighted

Yes disabled on both Cores as well. thanks

Highlighted

For a test, if you configure static route towards the outside next hop for one of the 172.18.0.0/27 subnet, does it get redistributed to the other ASA?

Highlighted

I have a test 5505 at my desk I can work with. I tried what you asked and it didn't work. thanks

Content for Community-Ad