cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
208
Views
0
Helpful
1
Replies

Using a USB LAN adaptor: join meeting, but no computer audio or video

antoe
Beginner
Beginner

Today I was having my ethernet cable connected to my laptop via a USB LAN adaptor I had been using on another laptop before. My internet connection (VPN) was flawless and I joined a webex meeting with my colleagues.
At first sight everything seemed to work, we were able to chat and I saw the microphone icons for each participant update properly - but I could not get an audio connection. After a few retries I switched to dial-in audio. After a while I understood from my colleagues that another participant had started sharing video, but I was not getting any hint from my webex interface that it happened.
I left the meeting, plugged the ethernet cable to the LAN port of my laptop, joined in again and voilà, I could participate without any problems.

 

My questions: Is this a bug? Do I have to tell the Webex application anything about the ethernet device in use?

Might it be a VPN + ethernet adaptor related issue?

 

Thanks for any thoughts.

1 ACCEPTED SOLUTION

antoe
Beginner
Beginner

If someone else should have the same problem: colleagues from ITD said it probably is a VPN and external ethernet adaptor related issue.
Even so I think Webex should find a way to notify the user that shared content will not be visible, similar to the warning that it could not set up the computer audio connection.

View solution in original post

1 REPLY 1

antoe
Beginner
Beginner

If someone else should have the same problem: colleagues from ITD said it probably is a VPN and external ethernet adaptor related issue.
Even so I think Webex should find a way to notify the user that shared content will not be visible, similar to the warning that it could not set up the computer audio connection.

Getting Started

Welcome to the Webex Community. This is your home to ask questions, share knowledge, and attend live webinars.