cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

924
Views
0
Helpful
0
Replies
Beginner

Universal Workgroup Bridge does not assign IP from foreign access point

Hi guys.

I have setup WGB from cisco 811W to non cisco (openwrt) access point (MAC: c25a.2040.9f36) using c811w following configuration:

++++++++++++++++++++++++++
dot11 vlan-name WIRELESS-UPLINK vlan 70
!
dot11 ssid a81m-guest
vlan WIRELESS-UPLINK
authentication open
authentication key-management wpa version 2
wpa-psk ascii 0 superpupper-password


interface Dot11Radio0
encryption vlan WIRELESS-UPLINK mode ciphers aes-ccm
ssid a81m-guest
station-role workgroup-bridge universal c25a.2040.9f36

interface Dot11Radio0.70
encapsulation dot1Q 70 native
no ip route-cache
bridge-group 1

interface BVI1
mac-address 00ed.b184.2174
ip address dhcp client-id Dot11Radio0
no ip route-cache
++++++++++++++++++++++++++

session is up:
++++++++++++++++++++++++++
gate881w-2753-ap(config-if)#do sh dot11 ass all
Address : c25a.2040.9f36 Name : NONE
IP Address : 0.0.0.0 IPv6 Address : ::
Gateway Address : 0.0.0.0
Netmask Address : 0.0.0.0 Interface : Dot11Radio 0
Bridge-group : 0
reap_flags_1 : 0x0 ip_learn_type : 0x0 transient_static_i
Device : unknown Software Version : NONE
CCX Version : NONE Client MFP : Off

State : Assoc Parent : -
SSID : a81m-guest
VLAN : 70
Hops to Infra : -1 Association Id : 1
Tunnel Address : 0.0.0.0
Key Mgmt type : WPAv2 PSK Encryption : AES-CCMP
Current Rate : m15- Capability : ShortSlot
Supported Rates : 6.0 9.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0 m0-2 m1-2 m2-2 m3-2 m4
m13-2 m14-2 m15-2
Voice Rates : disabled Bandwidth : 20 MHz
Signal Strength : -44 dBm Connected for : 22045 seconds
Signal to Noise : 53 dB Activity Timeout : 13 seconds
Power-save : Off Last Activity : 2 seconds ago
Apsd DE AC(s) : NONE

Packets Input : 6718 Packets Output : 1137
Bytes Input : 1083992 Bytes Output : 91845
gate881w-2753-ap(config-if)#
++++++++++++++++++++++++++

but no IP address assigned to BVI interface:

++++++++++++++++++++++++++
gate881w-2753-ap(config-if)#do sh ip int bri | i BVI
BVI1 unassigned YES DHCP up up
gate881w-2753-ap(config-if)#

gate881w-2753-ap(config-if)#do sh int bvi 1 | i bia
Hardware is BVI, address is 00ed.b184.2174 (bia 6400.f177.b74a)
gate881w-2753-ap(config-if)#
++++++++++++++++++++++++++

meantime DHCP router behind foreign access point shows IP assigned to c811w int bvi1

++++++++++++++++++++++++++
edge02(config-if)do sh ip dhcp bin | i edb1
192.168.172.158 0100.edb1.8421.74 May 30 2019 10:38 AM Automatic
edge02(config-if)#
++++++++++++++++++++++++++

foreign access point powered by OpenWRT in dump bridge mode and not filtering any flows (it just performing authentication and autorisation using WPA2, aes-ccmp w/ PSK)

++++++++++++++++++++++++++

May 29 14:23:14 ap283.st1.net hostapd: wlan0-13: STA 00:ed:b1:84:21:74 IEEE 802.11: authenticated
May 29 14:23:14 ap283.st1.net hostapd: wlan0-13: STA 00:ed:b1:84:21:74 IEEE 802.11: associated (aid 12)
May 29 14:23:14 ap283.st1.net hostapd: wlan0-13: AP-STA-CONNECTED 00:ed:b1:84:21:74
May 29 14:23:14 ap283.st1.net hostapd: wlan0-13: STA 00:ed:b1:84:21:74 RADIUS: starting accounting session 37D4323865C52E9C
May 29 14:23:14 ap283.st1.net hostapd: wlan0-13: STA 00:ed:b1:84:21:74 WPA: pairwise key handshake completed (RSN)

++++++++++++++++++++++++++

whenever I connect from Windows 7 x64 computer to same SSID a81m-guest using same PSK it gets assigned IP address and unrestricted access to internet.

ipconfig /all output from windows 7 computer joined a81m-guest:

+++++++++++++++++

Wireless LAN adapter Wi-Fi:

Connection-specific DNS Suffix . : st1.net
Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 14-CC-20-2D-E4-49
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.173.132(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.254.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, May 29, 2019 6:07:44 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, May 30, 2019 6:07:44 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.173.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.173.254
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.172.9 192.168.172.27
+++++++++++++++++

Could somebody explain what I did wrong?

 

Thank you in advance.

 

p.s. 811w router access point module configuration attached.

Everyone's tags (1)
CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
August's Community Spotlight Awards