cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
9642
Views
20
Helpful
5
Replies

AP not joining WLC - Regulatory Domain Problems

rponte
Beginner
Beginner

Hi Folks,

 

I have a problem with an AP that is not joining to the WLC. It said problems with the country code but the ap is UX mode.

 

AP Model: AIR-AP3702I-UXK9

 

WLC Configured country Codes: VE (Where i am now)

 

Attached:

AP:

Boot ap process.

Sh version

 

WLC:

debug capwap events enable

sh ap join stats

sh sysinfo

sh time:

 


Time............................................. Wed Nov 15 21:19:05 2017

Timezone delta................................... 0:0
Timezone location................................

NTP Servers
NTP Polling Interval......................... 604800

Index NTP Key Index NTP Server Status NTP Msg Auth Status
------- ----------------------------------------------------------------------------------------------
1 0 10.243.80.1 In Sync AUTH DISABLED

 

 

 

I really appreciate any help please. 

Thanks.

2 Accepted Solutions

Accepted Solutions

Sandeep Choudhary
VIP Mentor VIP Mentor
VIP Mentor

do :

clear capwap private-config

 

and reload AP. Once it join then foloow the above doc,

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

View solution in original post

5 Replies 5

Sandeep Choudhary
VIP Mentor VIP Mentor
VIP Mentor

Please check whether this doc helps

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/wireless/access_point/ux-ap/guide/uxap-mobapp-g.html#pgfId-71697

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

Hello, i know it but the AP is not joining to the WLC. To do it the AP must be on the WLC already.

do :

clear capwap private-config

 

and reload AP. Once it join then foloow the above doc,

 

Regards

Dont forget to rate helpful posts

it worked for me ... thanks man !!

Hello,
any idea, why the access point is still not provisioned after reboot? After that the ap cannot join to the wlc anymore and I have to clear the capwap private-config again. After that it joined as unprimed again. All attempts to manually provison it fails after reboot again. The join logs for ap on the wlc say:
*spamApTask3: Oct 08 17:33:54.962: %CAPWAP-3-POST_DECODE_ERR: capwap_ac_sm.c:6494 Post decode processing failed for Config status from AP cc:16:7e:a2:03:80
*spamApTask3: Oct 08 17:33:54.961: %CAPWAP-3-DTLS_CLOSED_ERR: capwap_ac_sm.c:7076 cc:16:7e:a2:03:80: DTLS connection closed forAP 192:168:99:205 (54728), Controller: 192:168:99:11 (5246) Regulatory Domain Mismatch
*spamApTask3: Oct 08 17:33:54.961: %LWAPP-3-RD_ERR4: capwap_ac_sm.c:3435 The system detects an invalid regulatory domain 802.11bg:-E 802.11a:-E for AP cc:16:7e:a2:03:80
*spamApTask3: Oct 08 17:33:54.961: %LOG-3-Q_IND: spam_lrad.c:13368 Universal AP cc:16:7e:a2:03:80 is disabled - Country UX for this APis not configured
*spamApTask3: Oct 08 17:33:54.961: %LWAPP-3-RD_ERR11: spam_lrad.c:13368 Universal AP cc:16:7e:a2:03:80 is disabled - Country UX for this APis not configured
*spamApTask3: Oct 08 17:33:54.960: %LWAPP-3-VENDOR_PLD_VALIDATE_ERR: spam_lrad.c:11913 Validation of SPAM_VENDOR_SPECIFIC_PAYLOAD(185) with length=9 failed - AP cc:16:7e:a2:03:80

I have the same issue as decribed in bug id CSCvi34340, but my country code is Germany.

My AP is AIR-AP2702I-UXZBLK
My WLC is 2504 with 11 AP support license and software version 8.5.135.0.

Thanks a lot for helping,
Sergej
Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Recognize Your Peers