cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Walkthrough Wednesdays
1162
Views
0
Helpful
2
Replies

CUCM IM & Presence 9.1 and Window Active Directory 2012 R2

 

Currently envinronment is

1.CUCM 9.1

2.IM & Presence 9.1

3 AD 2012 R2

 

i have configured for Jabber for iPhone 9.6.1 and Window 9.7 and use UDS as service profile.

 

Everything working properly unless i can't use AD user for authentication it appear screen as can't locate server. 

Local user in CUCM can login normally and confirm that all AD configuration in CUCM are configured (LDAP directory, authentication and even in service profile)and i can use AD user to login via CUCM and IMAP user option page which mean LDAP integration should be working fine. but i can't log in via Jabber for iPhone or Window.

 

When i look through CUCM IMAP 9.1 document in LDAP integration support list. it not show AD version 2012 so i am not sure it won't work because it not include in support list or not

 

This is Problem report from Jabber for iPhone with login user "test". It look like there is network connectivity problem but this client can ping and browse into IMAP correctly

-- 2014-08-06 16:45:55.343 WARNING [3c12018c] - [JabberWerx][log] [LoginMgr]: ha, invalid HA soap server index:1

-- 2014-08-06 16:45:55.354 INFO [3c12018c] - [JabberWerx][log] [LoginMgr]: #1, OnStateChanged CLoginStop::OnStateChanged

-- 2014-08-06 16:45:55.357 INFO [3c12018c] - [JabberWerx][log] [XmppSDK]: CXmppClient::FinalCleanData

-- 2014-08-06 16:45:55.378 INFO [3c12018c] - [JabberWerx][log] [LoginMgr]: #1, OnStateChanged conn, canceled due to no needs. supposed:0, signning-on:0, signed-on:0

-- 2014-08-06 16:45:55.379 ERROR [3c12018c] - [JabberWerx][log] [LoginMgr]: #1, Fire_OnError login, OnError, 9

-- 2014-08-06 16:45:55.380 ERROR [3c12018c] - [JabberWerx][log] [JabberWerxCPP]: JWLoginSink::OnError, lerr:9

-- 2014-08-06 16:45:55.381 DEBUG [3c12018c] - [imp.service][OnLoginError] Entry

-- 2014-08-06 16:45:55.382 INFO [3c12018c] - [imp.service][OnLoginError] ****************************************************************

-- 2014-08-06 16:45:55.384 INFO [3c12018c] - [imp.service][OnLoginError] OnLoginError: (data=0) LERR_CUP_UNREACHABLE <9>:

-- 2014-08-06 16:45:55.385 INFO [3c12018c] - [imp.service][OnLoginError] ****************************************************************

-- 2014-08-06 16:45:55.385 DEBUG [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][GetCredentialsImplForService] ScopedLock to protect access to credentialsMap

-- 2014-08-06 16:45:55.387 DEBUG [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][CreateBlankCredentials] ScopedLock to protect access to credentialsMap

-- 2014-08-06 16:45:55.387 INFO [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][CreateBlankCredentials] Unable to find credential object associated with the Authentication ID: WebEx - it was not found in the cache. Initialising a blank credentials object

-- 2014-08-06 16:45:55.388 DEBUG [3c12018c] - [CredentialsImpl][CredentialsImpl] Credentials constructed[authenticatorId=1201;synced=false;username=;password=empty;oAuthToken=empty;rememberMe=false;ssoMode=0;verified=false;userVerified=false]

-- 2014-08-06 16:45:55.388 DEBUG [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][GetSsoMode] Authenticator [1201] has sso mode set to off

-- 2014-08-06 16:45:55.392 DEBUG [3c12018c] - [ConfigStoreManager][getValue] key : [WebEx_UseCredentialsFrom] skipLocal : [0]  value: [] success: [false] configStoreName: []

-- 2014-08-06 16:45:55.393 DEBUG [3c12018c] - [ConfigStoreManager][getValue] key : [1201_UseCredentialsFrom] skipLocal : [0]  value: [] success: [false] configStoreName: []

-- 2014-08-06 16:45:55.394 DEBUG [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][CheckDeprecatedSyncSettings] No Standard Config Based Sync Key found for WebEx so check for deprecated sync key

-- 2014-08-06 16:45:55.394 DEBUG [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][CheckDeprecatedSyncSettings] No deprecated config sync key found for WebEx so check for defaults

-- 2014-08-06 16:45:55.394 DEBUG [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][SetupSyncSettings] Checking defaults for WebEx

-- 2014-08-06 16:45:55.401 INFO [3c12018c] - [startup-handler][loadConfig] Entering loadConfig

-- 2014-08-06 16:45:55.401 DEBUG [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][SetupSyncSettings] No default sync found for WebEx

-- 2014-08-06 16:45:55.401 INFO [3c12018c] - [csf-unified.services.system.CredentialsManager][SetupSyncSettings] No sync settings for WebEx credentials configured

-- 2014-08-06 16:45:55.403 DEBUG [3c12018c] - [imp.service][LoginErrortoErrorCode] LoginErrortoErrorCode: 9 mapped to: UnableToConnectToTheServer

-- 2014-08-06 16:45:55.404 DEBUG [3c12018c] - [imp.service][OnLoginError] errCode: UnableToConnectToTheServer

-- 2014-08-06 16:45:55.406 INFO [3c12018c] - [imp.service][OnSignOn] Entry

-- 2014-08-06 16:45:55.406 INFO [3c12018c] - [imp.service][OnSignOn] OnSignOn: false

-- 2014-08-06 16:45:55.407 ERROR [3c12018c] - [imp.service][OnSignOn] OnSignOn failed while in starting state...

-- 2014-08-06 16:45:55.409 INFO [3c12018c] - [imp.service][OnSignOn] Exit

-- 2014-08-06 16:45:55.409 DEBUG [7d81000] - [imp.service][waitForSignedOn] Exit

-- 2014-08-06 16:45:55.409 DEBUG [3c12018c] - [imp.service][OnLoginError] Exit

-- 2014-08-06 16:45:55.410 DEBUG [7d81000] - [imp.service][performSignOn] Exit

-- 2014-08-06 16:45:55.410 DEBUG [7d81000] - [imp.service][performActions] performed call to signedOn: success: false

-- 2014-08-06 16:45:55.411 ERROR [7d81000] - [imp.service][performActions] Unable to login. SignOn Command Failed...

 

i also have RTMT for ClientProfileAgent, XCP Connection manager, XCP router, tomcatsecuritylog. If anyone want these please let me know

 

 

2 REPLIES 2

This issue has been solved!

The root cause was compatibility problem between CUCM 9.1 and AD 2012. We need to upgrade CUCM and IM and Presence to version 10.5 to solve this issue.

 

Many thanks TAC engineer name Tapan Dutt for solved this issue

Have a nice day!!

Was there a bug ID?  What if AD is 2008 and CUCM is 9.1.2.10000(28) ?

Content for Community-Ad

Spotlight Awards 2021