cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
16499
Views
0
Helpful
11
Comments
danijoh2
Cisco Employee
Cisco Employee

Please post any questions you have about using the DNA SDK in this community. If you are facing an issue, please provide the following information in your post:

  • Operating System and Version
  • Java Version (use the command 'java -version' in a Command Prompt or Terminal)
  • DNA SDK Build ID (from Help->About DNA SDK menu)

 

Please visit https://developer.cisco.com/docs/dna-sdk-docs for information on how to get started with the DNA SDK.  

11 Comments
actswartz
Cisco Employee
Cisco Employee
danijoh2
Cisco Employee
Cisco Employee

We posted a bit early. The project is in final stages of approval and the download links will become active soon.

danijoh2
Cisco Employee
Cisco Employee

Hi John, the downloads are now live.

pawan_gupta
Beginner
Beginner

Hi,

 

I have created server instance with DNAC Server on SDK. after creation Server is started Under server menu.but remote system view instance is not getting created. I need this view because This view allows users to navigate the file system of the server and to download or upload any arbitrary files.

So Request you to please help us why remote system view instance is not getting created.?

  • Operating System and Version: LInux Ubuntu 5.0.0-29-generic
  • Java Version :java-1.8.0-openjdk-amd64/
  • DNA SDK Build ID -Build ID: v20180911-1945

Thanks

Pawan

 

 

ing.a.cepele1
Beginner
Beginner

Hi Everyone,

 

I would like to know if there is a module in the latest SDK for DNAC version 1.3.X to get a CDP neighbor detail. I would like to get the ID and the interface of the neighbor node. Via API n DNAC something like this it is achieved by :  /dna/intent/api/v1/device-enrichment-details.

 

Somehow i can get the data via  dnac.sites.get_physical_topology(). But there is a big amount of data process. The simulated network is about 3000+ devices. 

Hi there, I'm trying to use the DNA Center Multivendor SDK and I stumbled into some problems. My java version is: java version "1.8.0_231" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_231-b11) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.231-b11, mixed mode) My Cisco DNA Center Multivendor SDK version are: 1.2.13.20190629-0439 with the latest software updates. I am trying to create a device package for a third party device (in this case, an HP switch (HPE 2520-24-PoE Switch (J9138A) ) with the OID of 1.3.6.1.4.1.11.2.3.7.11.95.1 In this case (by using the Huawei S5700El templates as example), I am trying to create a the switch template that grabs: - Physical Inventory - Inventory - Interface Details I have managed to: - successfully build the xmpdevice.xml base (in this case: com.hp.deviceProfile.E2520-24) - have added the OID on Selection Properties, Creating the device profiles on com.hp.deviceProfile.E2520-24Base - adding the Bootstrap Parser Rules (for the software) - making device grouping (with an ID of 700003) alsongside with it's family and device type - adding the HP switches MIB - configuring the Network Features on com.hp.deviceProfile.E2520-24 which consists of: com.hp.feature:E2520-24Equipment with PhysicalInventory on Network Capabilities and com.hp.feature:E2520-24Interfaces with Interfaces on Network Capabilities. However, I have encountered this error: " Inventory Service expects an XDE procedure at the project root, but none were found. Please create one. Use the quick-fix action from "Problems" view to fix. xmpfeature.xml /com.hp.feature.E2520-24Equipment Network Feature Feature Definition Problem " I have followed the quick fix step, but nothing have changes. Is there any step that I missed/do poorly? Thank you in advance
ranvijay-kumar
Beginner
Beginner

Dear Team,

Trying to integrate Multivendor SDK with DNA-Center (v1.3). After adding server details we are getting below errors while fetching device details. 

<b>500 Internal server - "An internal error occurred during: "Getting service statuses". java.lang.NullPointerException"</b>

Please suggest !!

 

 

!ENTRY com.cisco.xmp.sdk.server 1 0 2020-01-03 11:41:28.330
!MESSAGE Executing magctl appstack status in null on 10.122.1.25

!ENTRY com.cisco.xmp.sdk.server 1 0 2020-01-03 11:42:23.630
!MESSAGE Executing magctl appstack status in null on 10.122.1.25

!ENTRY com.cisco.xmp.sdk.core.ui 4 0 2020-01-03 11:42:27.381
!MESSAGE An error occurred retrieving the data from 10.122.1.25: HTTP 500: Internal Server Error. Check the log for more details
!STACK 0
org.apache.http.client.HttpResponseException: Server returned a 500 status for URL: api/v1/devices_service/device
at com.cisco.xmp.sdk.server.rest.utils.XMPServerRestUtils.handleResponse(XMPServerRestUtils.java:502)
at com.cisco.xmp.sdk.server.rest.utils.XMPServerRestUtils.getPath(XMPServerRestUtils.java:229)
at com.cisco.xmp.sdk.server.rest.utils.XMPServerRestUtils.getPath(XMPServerRestUtils.java:216)
at com.cisco.xmp.sdk.devices.core.services.DeviceService.getDeviceHierarchy(DeviceService.java:375)
at com.cisco.xmp.sdk.devices.ui.editor.DeviceMasterDetailsBlock.getInput(DeviceMasterDetailsBlock.java:522)
at com.cisco.xmp.sdk.devices.ui.editor.DeviceMasterDetailsBlock$GetDataJob.run(DeviceMasterDetailsBlock.java:660)
at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:63)

!ENTRY com.cisco.xmp.sdk.server 1 0 2020-01-03 11:42:59.946

 

pawan_gupta
Beginner
Beginner
Hi,

I am facing same issue after dnac up gradation.
Leonardo Lacerda
Beginner
Beginner

Hi everyone! 

 

We are having the same issue with HTTP 500 error. 

We already connect cisco DNA SDK software with our DNAC but when we go to Devices dash to look at devices we have a error "An error occurred retriveing the data from DNAC_IPaddress:HTTP 500: Internal Server Error"

 

We have success using Postman to GET a device list with following URL: https://1.1.1.1/dna/intent/api/v1/network-device

but looks like DNA SDK is looking for https://1.1.1.1/api/v1/devices_service/device

This last URL is returning 500 Internal Error through Postman as well. 

 

Has anyone get this issue solved? 

 

mateusz.ozga
Beginner
Beginner

The HTTP 500 error from GET /api/v1/devices_service/device HTTP/1.1 is only related to DNAC version 1.x.
I haven't had any issues with DNAC version 2.x when polling for devices.

lemontan
Cisco Employee
Cisco Employee

Hi all, 

 

I'm working with the DNA-C Multivendor SDK application and I have a problem, when defining the DNA-C server and then the GUI and SSH / Maglev access, I don't have the option to put ports. The DNA-C is in a lab and has the default ports changed, for example for MAGLEV instead of its default 22 it is 32222 and in the GUI instead of 443 it is 30443

Does anyone know if it is possible to change the default ports of the application when the DNAC server is defined? and if possible where is it done?

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community: