cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1029
Views
5
Helpful
8
Replies

after config restore: config works BUT cannot login any longer

bancha
Beginner
Beginner

I restored a config to a CBS250-8T-D switch from a backup file.
The restored config works,

HOWEVER, i canot login any longer: "invalid user or password"

When i reboot the switch it goes back to the config prior to the restore.
And the login is working again with the admin user.

The switch is running the latest firmware.
The restore config file was produced with the same firmware as the new switch.

What am I missing here ?

rgds
bancha


3 Accepted Solutions

Accepted Solutions

Is it local authentication, right?  You are not using tacacs?  I´m saying that cause if tacacs were being used, this new device had to be added to the tacacs server.

For local authentication, doesn´t apply what I just said.  Can you at least edit the file you imported on the new switch?  If so, you can delete the authentication part and add it after.

View solution in original post

wow yeah....you can share it, if prefer.....but, yes definitly, username xxxx pass xxxxx must be let out.

View solution in original post

Good news, deleting the "user" related line from the config file did the trick.
Log on with the user worked agin AND the new config was in place.

 

THX

 

Bancha

View solution in original post

8 Replies 8

Considering you can access the switch using a console cable, you will be able to restore the password..

This video explain how to do that.

https://www.youtube.com/watch?v=NBq5AIE8plI 

Hallo,

thx, HOWever this switch type does not have a console port.

And its not that i have messed up  the password.
Something chnages when restoring the config.

 

rgds

Bancha

It might have  Mini Usb console port.

 

"And its not that i have messed up the password.
Something chnages when restoring the config."

 

I got, something changed and messed up the password, otherwise you´d access it normally. I´d recommend try to revery or factory reset.

no console ports at all.

I have backuped up a running config file from another switch i logged onto as admin.
Resetted this one switch i am working on.
logged on using defaults.
restored config from this file.
Same behavior, the config works but logging in is denied.

Strange, Maybe I shall contact support.

 

Is it local authentication, right?  You are not using tacacs?  I´m saying that cause if tacacs were being used, this new device had to be added to the tacacs server.

For local authentication, doesn´t apply what I just said.  Can you at least edit the file you imported on the new switch?  If so, you can delete the authentication part and add it after.

OK, i have a plain txt file.
So i will delete the line saying  "username", correct ?

Yes, its all local authentication.

wow yeah....you can share it, if prefer.....but, yes definitly, username xxxx pass xxxxx must be let out.

Good news, deleting the "user" related line from the config file did the trick.
Log on with the user worked agin AND the new config was in place.

 

THX

 

Bancha

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Switch products supported in this community
Cisco Business Product Family
  • CBS110
  • CBS220
  • CBS250
  • CBS350
Cisco Switching Product Family
  • 110
  • 200
  • 220
  • 250
  • 300
  • 350
  • 350X
  • 550X