cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

1068
Views
0
Helpful
4
Replies
Highlighted
Beginner

2940 Baud Rate issue

Whenever I reboot a 2940 I have a problem with the console speed resetting to 115200. A show run reveals:

line con 0

logging synchronous

speed 115200

When I change the speed to 9600 and copy run start it shows this in the startup:

line con 0

logging synchronous

However, upon reboot it goes right back to 115200.

Any ideas on why this might be occurring?

Keith

Everyone's tags (2)
4 REPLIES 4
Highlighted
Cisco Employee

Re: 2940 Baud Rate issue

Try falling back to ROMMON by pressing the mode button after a reboot. Then, set BAUD 9600 . Boot. Let me know if this works .

Highlighted

Re: 2940 Baud Rate issue

Hi Keith,

Complete the below steps in order to speed up the Xmodem recovery:

Set the baud rate to 115200 on the switch: prompt.
switch#set BAUD 115200

!−−− The screen goes blank after you enter this command.

Restart HyperTerminal.

1. Under COM PORT properties, select the bits per second as 115200. The switch: prompt is
    displayed.
2. Start the Xmodem recovery.
3. After the Xmodem recovery, set the BAUD rate back to 9600.

Hope this helpes you...

Please rate the helpfull posts.

Regards,
Naidu.

Highlighted
Cisco Employee

Re: 2940 Baud Rate issue

Hi Keith,

This is a known issue on this platform and is due to hardware fault.You can try the following and see if it works for you:

Break the switch into rommon and set the BAUD rate there.

rommon> set BAUD 9600

rommon> sync

rommon> reset

If this does not work, only resolution to this problem is hardware replacement.

HTH,

Shashank

P.S.Please rate helpful posts

Highlighted
Beginner

Re: 2940 Baud Rate issue

Ok, thanks I've already tried to set the baud rate in ROMMON but i get a vb:: permission denied error. I've never seen that one either. I'll just get a replacement. Thanks for all the replies.

Keith

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad