cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Community Helping Community

1267
Views
0
Helpful
7
Replies

Error configuring GLC-T on N9K

Hi all,

 

I am trying to configure a 1gb port on a Nexus 9236C.  I have configured the breakout 10gb port and on my Port-Channel, I have set the speed 1000.  However,

 

PCORE01# sh int eth1/2/1
Ethernet1/2/1 is down (Transceiver speed does not match the speed configured on 
the port)
admin state is up, Dedicated Interface
Belongs to Po537
Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: 380e.4d74.f25d (bia 380e.4d74.f262)
Description: ** Port-Channel Link to RTR01 g0/2 **

 

So to confirm, I have the following in the config

 

interface breakout module 1 port 1-6,33 map 10g-4x

!

interface Ethernet1/2/1
description ** Port-Channel Link to RTR02 g0/2 **
speed 1000  ( You only get options initially for speed 10000 here but it takes it from the PO config)
channel-group 537
no shutdown

!

interface port-channel537
description ** Port-Channel Link to RTR02 g0/2 **
speed 1000
 

NXOS: version 7.0(3)I4(6)

 

It's wrecking my head !!!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Error configuring GLC-T on N9K

Everything has been resolved and the solution was simply in the fact that I was trying to configure the 1Gb interface on a Breakout of a 40Gb interface.

 

So the solution is that you simply mount the SFP inside the CVR-QSFP-SFP10G module and set the speed to 1000 - Done !!!

I should point out that I also needed to upgrade the IOS version above the shipped version 7.0(3)I4(6) since that version only supported 1Gb SFP's in a SLIC adapter.

 

See https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/interfaces_modules/transceiver_modules/compatibility/matrix/GE_Tx_Matrix.html 

View solution in original post

7 REPLIES 7
Beginner

Re: Error configuring GLC-T on N9K

Please, could you send the output of the following commands:

 

sh int e1/2/1 cap

sh int e1/2/1 tran

 

Re: Error configuring GLC-T on N9K

I moved the interface from Eth1/2 to Eth1/34 so that it would not take up 6 ports

 

PCORE01# sh int eth1/34/1
Ethernet1/34/1 is down (Transceiver speed does not match the speed configured on
the port)
admin state is up, Dedicated Interface
Belongs to Po537
Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: 380e.4d74.f25d (bia 380e.4d74.f2e2)
MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation ARPA, medium is broadcast
auto-duplex, 1000 Mb/s, media type is 40G
Beacon is turned off
Auto-Negotiation is turned on, FEC mode is Auto
Input flow-control is off, output flow-control is off
Auto-mdix is turned off
Rate mode is dedicated
Switchport monitor is off
EtherType is 0x8100
EEE (efficient-ethernet) : n/a
Last link flapped never
Last clearing of "show interface" counters never
0 interface resets
30 seconds input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
30 seconds output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
Load-Interval #2: 5 minute (300 seconds)
input rate 0 bps, 0 pps; output rate 0 bps, 0 pps
RX
0 unicast packets 0 multicast packets 0 broadcast packets
0 input packets 0 bytes
0 jumbo packets 0 storm suppression bytes
0 runts 0 giants 0 CRC 0 no buffer
0 input error 0 short frame 0 overrun 0 underrun 0 ignored
0 watchdog 0 bad etype drop 0 bad proto drop 0 if down drop
0 input with dribble 0 input discard
0 Rx pause
TX
0 unicast packets 0 multicast packets 0 broadcast packets
0 output packets 0 bytes
0 jumbo packets
0 output error 0 collision 0 deferred 0 late collision
0 lost carrier 0 no carrier 0 babble 0 output discard
0 Tx pause

 

 

PCORE01# sh int eth1/34/1 capabilities
Ethernet1/34/1
Model: N9K-C9236C
Type (SFP capable): QSFP-Cazadero
Speed: 1000,10000
Duplex: full
Trunk encap. type: 802.1Q
Channel: yes
Broadcast suppression: percentage(0-100)
Flowcontrol: rx-(off/on),tx-(off/on)
Rate mode: dedicated
Port mode: Routed,Switched
QOS scheduling: rx-(8q2t),tx-(7q)
CoS rewrite: yes
ToS rewrite: yes
SPAN: yes
UDLD: yes
MDIX: no
TDR capable: no
Link Debounce: yes
Link Debounce Time: yes
FEX Fabric: no
dot1Q-tunnel mode: yes
Pvlan Trunk capable: no
Port Group Members: 133
EEE (efficient-eth): no
PFC capable: yes
Buffer Boost capable: no
Breakout capable: no
MACSEC capable: no

 

 

PCORE01# sh int eth1/34/1 transceiver
Ethernet1/34/1
transceiver is present
type is QSFP-Cazadero
name is CISCO-DNI
part number is CAZADERO-R
revision is 03
serial number is DTY213200LV
nominal bitrate is 10000 MBit/sec per channel
cisco id is 13
cisco extended id number is 155

 

Re: Error configuring GLC-T on N9K

I may have found the answer.  It appears that the GLC-T needs 7.0(3)I5(1) whereas our units came factory installed with the latest recommended stable release of 7.0(3)I4(6)

Re: Error configuring GLC-T on N9K

Despite installing the latest 7.0(3)I7(2) version of NXOS, I'm still no further, so any assistance would be greatly appreciated.

Re: Error configuring GLC-T on N9K

Everything has been resolved and the solution was simply in the fact that I was trying to configure the 1Gb interface on a Breakout of a 40Gb interface.

 

So the solution is that you simply mount the SFP inside the CVR-QSFP-SFP10G module and set the speed to 1000 - Done !!!

I should point out that I also needed to upgrade the IOS version above the shipped version 7.0(3)I4(6) since that version only supported 1Gb SFP's in a SLIC adapter.

 

See https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/interfaces_modules/transceiver_modules/compatibility/matrix/GE_Tx_Matrix.html 

View solution in original post

Beginner

Re: Error configuring GLC-T on N9K

Highlighted

Re: Error configuring GLC-T on N9K

It's listed

 

N9K-C9236C

(QSFP ports with SLIC adapter) 
w/ GLC-T
w/ GLC-TE
w/ GLC-SX-MM*
w/ GLC-SX-MMD*
w/ GLC-LH-SM*
w/ GLC-LH-SMD*

7.0(3)I4(1)

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad