cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
11649
Views
0
Helpful
3
Replies

Anyconnect trouble Windows7

Erik Molenaar
Level 1
Level 1

Hi,

I'm having a lot of trouble getting Anyconnect make a connection from a Win7 machine. Installation went ok, and after pushing the connect button the client tries to connect but after a while i get the following messages:

- Establishing VPN - Activating VPN adapter

- The VPN client driver has encountered an error

- Unable to establish VPN

Checked the follong things:

- is the user info correct? (ip address gateway, username and password)

- firewall settings (campus, local)

- virus scanners

- http://www.cisco.com/en/US/products/ps6120/products_tech_note09186a00809b4754.shtml solution

- Routing and Remote Access Service is disabled

- used admin privs to install and run

- different versions 2.4 and 2.5

All to no avail.

Strange however Windows XP is not a problem.

Any help much apreciated,

Erik

1 Accepted Solution

Accepted Solutions

the 2.4 and 2.5 are pretty old. First try it with the actual 3.x-version.

View solution in original post

3 Replies 3

the 2.4 and 2.5 are pretty old. First try it with the actual 3.x-version.

Thanks. Installed the 3.0 version but with the same result:

Anyconnect was not able to establish a connection to the specified secure gateway. Please try connecting again.

[Fri Jun 29 12:32:09 2012] Ready to connect.

[Fri Jun 29 12:32:13 2012] Contacting aaa.bbb.xxx.yyy

[Fri Jun 29 12:32:16 2012] Please enter your username and password.

[Fri Jun 29 12:32:27 2012] Establishing VPN session...

[Fri Jun 29 12:32:29 2012] Checking for profile updates...

[Fri Jun 29 12:32:29 2012] Checking for product updates...

[Fri Jun 29 12:32:30 2012] Downloading  - 100%

[Fri Jun 29 12:32:30 2012] Checking for customization updates...

[Fri Jun 29 12:32:30 2012] Performing any required updates...

[Fri Jun 29 12:32:30 2012] Establishing VPN session...

[Fri Jun 29 12:32:30 2012] Establishing VPN - Initiating connection...

[Fri Jun 29 12:32:31 2012] Establishing VPN - Examining system...

[Fri Jun 29 12:32:31 2012] Establishing VPN - Activating VPN adapter...

[Fri Jun 29 12:32:31 2012] Disconnect in progress, please wait...

[Fri Jun 29 12:32:31 2012] Ready to connect.

[Fri Jun 29 12:34:10 2012] Connection attempt has failed.

[Fri Jun 29 12:34:17 2012] Ready to connect.

Solved!

It was an MTU problem. The MTU of the physical adapter was too small (< 1374)

Changed it with the setMTU utility of the classic VPN client.

All works fine now.

Thanks for you support,

Erik