cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
2139
Views
0
Helpful
5
Replies
pz
Beginner
Beginner

Error when adding VLAN to Uplink

Hi,

I am getting an error when trying to add a VLAN to one of my Uplink profiles. I have 2 uplink profiles and one worked fine, but the other will not add the VLAN.

Here is the output:

7i27i2(config)# port-profile type ethernet Uplink-Communication

7i27i2(config-port-prof)# switchport trunk allowed vlan add 434

ERROR: The vlan(s) being configured does not contain some or all of the configured system vlans

Here is the complete port profile:

port-profile type ethernet Uplink-Communication

  vmware port-group

  switchport mode trunk

  switchport trunk native vlan 400

  switchport trunk allowed vlan 200-203,400,460-461,483,489,500,586,702,715,720-

721,740,800,1220

  channel-group auto mode on mac-pinning

  no shutdown

  system vlan 200-203

  state enabled

I am running 4.2(1)SV2(4).

i cannot figure out how to fix the issue.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

It looks like the issue is due to interface overrides on the port-channel interfaces. Can you try executing "default switchport trunk allowed vlan" on each port-channel interface? This command will make the port-channel interface config consistent with the port-profile it is inheriting. Afterward, you can try the "switchport trunk allowed vlan add" command on the port-profile and it should go through successfully

Thanks,

Sean

View solution in original post

5 REPLIES 5
pz
Beginner
Beginner

Typed the version incorrect.

4.2(1)SV1(4).

Hi,

Can you attach the output of "debug port-profile all" and "debug vlan all" while executing "switchport trunk allowed vlan add 434"? You can do something like this:

7i27i2(config)# port-profile type ethernet Uplink-Communication

7i27i2(config-port-prof)# debug port-profile all

7i27i2(config-port-prof)# debug vlan all

7i27i2(config-port-prof)# debug logfile ppm-vlan

7i27i2(config-port-prof)# switchport trunk allowed vlan add 434

ERROR: The vlan(s) being configured does not contain some or all of the configured system vlans

7i27i2(config-port-prof)# no debug all

7i27i2(config-port-prof)# copy log:ppm-vlan scp://

Also, if you could grab the output of "show tech-support svs", that would be helpful as well.

As for a workaround, have you tried entering the full vlan list on the port-profile that includes the new vlan? Something like this:

  switchport trunk allowed vlan 200-203,400,434,460-461,483,489,500,586,702,715,720-721,740,800,1220

Thanks,

Sean

Hi Sean,

Thanks for the reply.

I have attached the files you have requested.

I also tried to do the workaround and got the same error message:

min7i2(config)# port-profile type ethernet Uplink-Communication

min7i2(config-port-prof)# switchport trunk allowed vlan 200-203,400,434,460-461,483,485,489,500,586,702,715,720-722,740,800,1220

ERROR: The vlan(s) being configured does not contain some or all of the configured system vlans

Thanks for your help.

It looks like the issue is due to interface overrides on the port-channel interfaces. Can you try executing "default switchport trunk allowed vlan" on each port-channel interface? This command will make the port-channel interface config consistent with the port-profile it is inheriting. Afterward, you can try the "switchport trunk allowed vlan add" command on the port-profile and it should go through successfully

Thanks,

Sean

View solution in original post

Thanks Sean. That worked.

After starting to read some of this Community stuff, I found that you were not suppose to add stuff to the port channels...just let them inherit. But I had already done it and had yet to find the command to reverse.

Thanks for all your help!

Content for Community-Ad