cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
931
Views
0
Helpful
7
Replies
Highlighted
Beginner

LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hello everybody,

When trying to fetch vlan via RME on 4948 switches, LMS fail with the error message : "Command Failed TELNET: Failed to establish connection to 10.100.254.31 - Cause: connect timeout VLAN Config Fetch is not supported using TFTP".

We opened all the necessary flow (TFTP, SSH) and found after some debugging that RME is sending a wrong command to the switch:

"copy cat4000_flash:vlan.dat cat4000_flash:vlan.dat tftp:" (notice the duplicated cat4000_flash in the command).

We downloaded RME 4.3.1 and Cat4000IOS 7.1 device package but it didn t resolve the problem.

Any idea of how to correct this problem or to modify the device package in order to send the correct string?

Thanks for your help

ACSAccouting.JPG

RMEerror.jpg

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Enthusiast

LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hi Elyes,

Thanks for the log. However I didnt see the tftp command in the logs and moreover DEBUG is not enabled for Archive Management. Kindly follow the following steps and share the new log after running the job again for one problematic device.

To enable debugging:

Go to RME > Admin > System Preferences > Application Log Level Settings,
and select ArchiveMgmt as the application and debug for all the modules.
After this, click on apply.

 

Once you have enabled it, please run a "Sync Archive" for the device.

 

To disable debugging:

Please go to RME > Admin > System Preferences > Application Log Level
Settings, and select ArchiveMgmt as the application and click on reset.

 

When the job finishes, please send me the following files:   

        - dcmaservice.log   (Location for all the files is NMSROOT\LOG
where NMSROOT is the directoty where cisco works is installed)

And  the Job folder   (Location : NMSROOT\CSCOpx\files\rme\jobs)

Note :- Dcmaservice.log might contain the configuration of your device. Kindly remove all such confidential information if required so.

Many Thanks,

Gaganjeet

7 REPLIES 7
Enthusiast

LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hi,

Yes, you are correct in your observation, ideally the command should be --> copy cat4000_flash:vlan.dat tftp:

So, if you try this command from device, are you able put the vlan.dat from devcie to tftpboot directory of LMS server ?

Also, is you network is Natted ?

Many Thanks,

Gaganjeet

Beginner

LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hello Gaganjeet,

Actually there is no nat on the network and yes, when applying the command

copy cat4000_flash:vlan.dat tftp: and pointing to the tftp server it puts it correctly.

I try to get rid of this additional cat4000_flash:vlan.dat in the command without success.

I have tried to use EEM on the switch in order to execute the correct command whenever it sees the string

"copy cat4000_flash:vlan.dat cat4000_flash:vlan.dat tftp:" but without success.

I am trying to find in what file the command copy cat4000_flash:vlan.dat cat4000_flash:vlan.dat tftp: can be changed and how.

Regards,

Elyes

Enthusiast

LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hi Elyes,

Kindly share the dcmaservice.log that point to this error .

many Thanks,

Gaganjeet

Beginner

Re: LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hello Gaganjeet,

Please find attached the requested file.

Regards

Enthusiast

LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hi Elyes,

Thanks for the log. However I didnt see the tftp command in the logs and moreover DEBUG is not enabled for Archive Management. Kindly follow the following steps and share the new log after running the job again for one problematic device.

To enable debugging:

Go to RME > Admin > System Preferences > Application Log Level Settings,
and select ArchiveMgmt as the application and debug for all the modules.
After this, click on apply.

 

Once you have enabled it, please run a "Sync Archive" for the device.

 

To disable debugging:

Please go to RME > Admin > System Preferences > Application Log Level
Settings, and select ArchiveMgmt as the application and click on reset.

 

When the job finishes, please send me the following files:   

        - dcmaservice.log   (Location for all the files is NMSROOT\LOG
where NMSROOT is the directoty where cisco works is installed)

And  the Job folder   (Location : NMSROOT\CSCOpx\files\rme\jobs)

Note :- Dcmaservice.log might contain the configuration of your device. Kindly remove all such confidential information if required so.

Many Thanks,

Gaganjeet

Beginner

LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hello Gaganjeet,

Thank you for the hint about the debug command.

When checking the debug I found that command have been passed correctly to the switch. But I remembered that the switch is vrf aware and no route to LMS from the main routing table.

So we change the tftp source interface and resolved the problem.

Enthusiast

LMS 3.2: VLAN Fetch issue. Wrong command send to switch

Hi Elyes,

Thanks for the update and glad it fix the issue.

Many Thanks,

Gaganjeet

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
July's Community Spotlight Awards