cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1501
Views
0
Helpful
2
Replies

LMS 4.1 : 0 Devices in Campus Manager (VLAN Port Assignment, ...) Bug ?

Hi guys,

I encountered again a problem with the new virtual appliance of Cisco Prime LMS 4.1.

My appliance is installed, licence embedded, and several devices added into the DCR.

If I'm going on the Inventory > Manage Device State, I can find ALL my added devices (I use hostname, without appending DNS domain).

But into the Campus Manager , for example into : Configuration > Workflows > VLAN > Port Vlan Assignment , I don't have any devices in !

Well, I tried many times to Run a Data Collection on "All Devices", but nothing more...

If I go to Admin > Collection Settings > Data Collection  --> Show Devices --> Always the same devices into it ... nearly 20 devices, and I have much more than 20 devices into my network !!

How could I solve this issue please ?

It 's really annoying, because we cannot manage PORT VLAN ASSIGNMENT from LMS on the devices...

Thank a lot for your answer.

Regards,

Stephane.

1 Accepted Solution

Accepted Solutions

Michel Hegeraat
Level 7
Level 7

When the devices don't get 'data collected' they will just not appear there

Nothing under (VTP) domain selector either then?

Not sure what could cause this. I think a problem with the ani db.

You can reinit or do a dbrestoreorig. See the forum documents for details

Cheers,

Michel

View solution in original post

2 Replies 2

Michel Hegeraat
Level 7
Level 7

When the devices don't get 'data collected' they will just not appear there

Nothing under (VTP) domain selector either then?

Not sure what could cause this. I think a problem with the ani db.

You can reinit or do a dbrestoreorig. See the forum documents for details

Cheers,

Michel

Hi Michel,

Correct !

Thank you very much for your help.

Indeed, it was an ANIdb related issue.

What I made :

[SVR-LANMGT01/root-ade init.d]# ./dmgtd stop

Daemon Management stopping. This may take a few minutes.

[SVR-LANMGT01/root-ade bin]# dbRestoreOrig.pl dsn=ani dmprefix=ANI

WARNING: Existing contents of ani database will be lost.

Do you want to continue [y/n]?y

INFO: Starting the DataBase

    Starting database engine aniEng

SQL Anywhere Command File Hiding Utility Version 10.0.1.4157

INFO: Start Db Engine /opt/CSCOpx/objects/db/bin64/dbeng10 -q -x tcpip{HOST=localhost;DOBROADCAST=NO;ServerPort=43443} -m -ud -c 16M -n aniEng /opt/CSCOpx/databases/ani/ani.db -n aniDb

INFO: select count(*) from DbVersion, select count(*) from func_config : Retry 0

INFO: Connected the Database

INFO: Command Executed

INFO: Connecting the Database ani

INFO: Company=Cisco Systems;Application=NMTG;Signature=010fa55157edb8e14d818eb4fe3db41447146f1571g32125eb777a87cbf8b29a954f559d4221b792ff8

INFO: Preparing AUTH cmd

INFO: AUTH Executed

INFO: AUTH cmd finished

INFO: Stopping the Database engine ani

    Stopping database engine aniEng

INFO:STOP= /opt/CSCOpx/objects/db/bin64/dbstop -q -y -c dsn=ani

SQL Anywhere Command File Hiding Utility Version 10.0.1.4157

INFO: Database Shutdown is in Progress..Please wait

INFO: Stop Engine Args= /opt/CSCOpx/objects/db/bin64/dbstop -q -y -c dsn=ani

INFO: After Database Shutdown RC= 0

INFO: Database [ani] authenticated successfully.

ani database initialization is completed.

[SVR-LANMGT01/root-ade bin]# /etc/init.d/dmgtd start

WARNING: Insufficient Memory (RAM). Please refer to the

WARNING: prerequisites chapter of the install guide.

INFO:backed up /var/adm/CSCOpx/log/daemons.log to /var/adm/CSCOpx/log/daemonsbackup.log

Daemon Management 4.1 starting. Log=(syslog) /var/adm/CSCOpx/log/dmgtd.log

[SVR-LANMGT01/root-ade bin]#

Then with the WebUI a new Data Collection + Major Acquisition.

It has solved my problem.

Thank you.