cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

298
Views
0
Helpful
2
Replies
saumya003
Beginner

Create netsim device using openconfig-ned in NSO5.5

Hello all,

I have openconfig-ned compiled and now, i am trying to create a network of netsim devices based on this openconfig-ned.

The devices are getting created and I can do "load merge" into NSO. 

I can ping the devices but, I can't connect to them, means I can't create/commit any changes.

OpenConf-Dev-00 - 127.0.0.32 - 12022 - openconfig-ned-nc-1....openconfig-ned-nc-1.0

It's showing the error - Device OpenConf-Dev-00 does not advertise any known YANG modules.
 

If i change the port to anything in the range of 100xx or 120xx, then it gives error as 'connection refused'.

If i change the port to 830 (for netconf), then also connection refused.

I can ssh into the devices from install directory on port 12022 and it's replying back with netconf 'hello', but, the device is showing as default cisco/ietf yang modules/capabilities installed but none of the openconfig-yang modules.

 

Any help please??....

@Nabsch 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Nabsch
Beginner

Hello,

 

Did you start your device ?   After creating your netsim , you need to start the netsim  then load device in NSO. Once Device is loaded in NSO , you need to perform a sync-from .  I think your issue is coming from the fact you  forgot  to perform a sync-from

 

Can you run those command ncs-netsim start ncs-netsim is-alive and provide the output ?

 

nabil@DESKTOP-8ECTID4:~/ncs-run-5.5.4$ ncs-netsim start
DEVICE TEST-IOS-XR-3.50 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-XR-3.51 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-XR-3.52 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-XR-3.00 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-XR-3.01 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-3.00 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-3.01 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-3.80 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-3.81 OK STARTED
nabil@DESKTOP-8ECTID4:~/ncs-run-5.5.4$ ncs-netsim is-alive
DEVICE TEST-IOS-XR-3.50 OK
DEVICE TEST-IOS-XR-3.51 OK
DEVICE TEST-IOS-XR-3.52 OK
DEVICE TEST-IOS-XR-3.00 OK
DEVICE TEST-IOS-XR-3.01 OK
DEVICE TEST-IOS-3.00 OK
DEVICE TEST-IOS-3.01 OK
DEVICE TEST-IOS-3.80 OK
DEVICE TEST-IOS-3.81 OK
nabil@DESKTOP-8ECTID4:~/ncs-run-5.5.4$

 

Best Regards,

 

Nabil

View solution in original post

2 REPLIES 2
Nabsch
Beginner

Hello,

 

Did you start your device ?   After creating your netsim , you need to start the netsim  then load device in NSO. Once Device is loaded in NSO , you need to perform a sync-from .  I think your issue is coming from the fact you  forgot  to perform a sync-from

 

Can you run those command ncs-netsim start ncs-netsim is-alive and provide the output ?

 

nabil@DESKTOP-8ECTID4:~/ncs-run-5.5.4$ ncs-netsim start
DEVICE TEST-IOS-XR-3.50 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-XR-3.51 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-XR-3.52 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-XR-3.00 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-XR-3.01 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-3.00 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-3.01 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-3.80 OK STARTED
DEVICE TEST-IOS-3.81 OK STARTED
nabil@DESKTOP-8ECTID4:~/ncs-run-5.5.4$ ncs-netsim is-alive
DEVICE TEST-IOS-XR-3.50 OK
DEVICE TEST-IOS-XR-3.51 OK
DEVICE TEST-IOS-XR-3.52 OK
DEVICE TEST-IOS-XR-3.00 OK
DEVICE TEST-IOS-XR-3.01 OK
DEVICE TEST-IOS-3.00 OK
DEVICE TEST-IOS-3.01 OK
DEVICE TEST-IOS-3.80 OK
DEVICE TEST-IOS-3.81 OK
nabil@DESKTOP-8ECTID4:~/ncs-run-5.5.4$

 

Best Regards,

 

Nabil

saumya003
Beginner

Spot on.. thanks.. 

But, during device creations, it had not created .xml files which can be loaded.. so i created them manually.