cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

Community Helping Community

90
Views
0
Helpful
0
Replies
Highlighted
Beginner

4221 combo AUX/Console port problem

Hello!

I'm trying to config remote backup acces from Cisco 4221 to switch 2960L using router's combo aux/con port. I connected these devices with rollover cable. The router doesn't have physical aux port, but it has combo aux/console interface. Configuration of line console and line aux:

line con 0
login local
transport input none
stopbits 1
line aux 0
exec-timeout 60 0
modem InOut
no exec
transport input all
transport output all
stopbits 1

Output of show line comand:

Router# sh line
Tty Line Typ Tx/Rx A Modem Roty AccO AccI Uses Noise Overruns Int
0 0 CTY - - - - - 0 19 0/0 -
1 1 AUX 9600/9600 - inout - - - 0 0 0/0 -
* 866 866 VTY - - - - - 1 0 0/0 -
867 867 VTY - - - - - 0 0 0/0 -
868 868 VTY - - - - - 0 0 0/0 -

Output of show line aux 0 comand:

Router#sh line aux 0
Tty Line Typ Tx/Rx A Modem Roty AccO AccI Uses Noise Overruns Int
1 1 AUX 9600/9600 - inout - - - 1 0 0/0 -

Line 1, Location: "", Type: ""
Length: 24 lines, Width: 80 columns
Baud rate (TX/RX) is 9600/9600, no parity, 1 stopbits, 8 databits
Status: Ready, No Exit Banner, CTS Raised, Modem Signals Polled
Capabilities: EXEC Suppressed, Modem Callout, Modem RI is CD
Modem state: Ready
Modem hardware state: CTS* DSR* DTR RTS
Special Chars: Escape Hold Stop Start Disconnect Activation
^^x none - - none
Timeouts: Idle EXEC Idle Session Modem Answer Session Dispatch
01:00:00 never none not set
Idle Session Disconnect Warning
never
Login-sequence User Response
00:00:30
Autoselect Initial Wait
not set
Modem type is unknown.
Session limit is not set.
Time since activation: 00:01:05
Editing is enabled.
History is enabled, history size is 10.
DNS resolution in show commands is enabled
Full user help is disabled
Allowed input transports are pad telnet rlogin ssh acercon.
Allowed output transports are pad telnet rlogin ssh acercon.
Preferred transport is telnet.
Shell: enabled
Shell trace: off
No output characters are padded
No special data dispatching characters

When I try to reverse telnet to switch i receive the message, thet connection is open and then nothing happens:

Router#1.1.1.1 2001
Trying 1.1.1.1, 2001 ... Open 

 I used different configurations of console and aux port, but couldn't fix the problem. On cisco comunity many topics with simple reverse telnet issues, but there are no discussions about combo interfaces. I will appreciate you help!

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
FusionCharts will render here