cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Join Customer Connection to register!
3669
Views
10
Helpful
3
Replies
thomas.busse
Beginner

Cisco ISR 892 Problem Configuring PPPoE

Hello Guys,

I'm trying to configure a PPPoE Connection on an Cisco ISR 892 Router. And after my first attempts went wrong, I took a look into the official Cisco Configuration Guide telling me I did nothing wrong ... so fare so good, atteched is an excerpt of my Configuration.

And the Problem I'm facing is, that my Router IOS doesn't seem to know the vpdn-group 1 --> protocol pppoe command. I already tryed different IOS Versions but no change.

Any suggestions on how so fix this? Or is this a general IOS Bug ??

Best regards.

Thomas

IOS Versions tryed:

c890-universalk9-mz.151-3.T.bin

c890-universalk9-mz.151-3.T2.bin

c890-universalk9-mz.152-1.T.bin

Configuration excerpt:

vpdn enable

vpdn-group 1

request-dialin

protocol pppoe #Command making problems

!

interface GigabitEthernet0

description *** Outside to S-DSL ***

no ip address

pppoe enable

pppoe-client dial-pool-number 1

no cdp enable

no shutdown

!

interface Dialer1

description *** Internet-IP: XXX.XXX.XXX.XXX ***

ip address negotiated

no ip access-group protected in

no ip redirects

no ip unreachables

no ip proxy-arp

ip mtu 1492

encapsulation ppp

ip tcp adjust-mss 1452

load-interval 30

dialer pool 1

dialer remote-name xyz

dialer-group 1

no cdp enable

ppp authentication pap chap callin

ppp chap hostname abc

ppp chap password 123

ppp pap sent-username abc password 123

!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
cadet alain
Advisor

Hi,

AFAIK You don't need this part, the config you posted from G0 onward is ok and it should work.

Regards.

Alain.

Don't forget to rate helpful posts.

View solution in original post

3 REPLIES 3
cadet alain
Advisor

Hi,

AFAIK You don't need this part, the config you posted from G0 onward is ok and it should work.

Regards.

Alain.

Don't forget to rate helpful posts.

View solution in original post

Hi Alain,

thanks for your fast respond, Router is up and assigned an IP Address now.

Grettings

Thomas

Hi,

I am having some difficulties too. Command that you colored red also unable entered by me. What was the solution? Did you keep going?