cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
994
Views
0
Helpful
6
Replies
thiagosct
Beginner

EIGRP on L3 3750G is not working

Hi All,

We have 2x 3750G L3 switches and I am trying to set them up to use  EIGRP but for some reason it’s not working, I created 2 routed ports on each switch and I want to route vlan10 traffic to vlan20 to S2. I also enable EIGRP as the routing protocol but I still cannot ping between VLAN 10 and VLAN20 here are the configs for both switches. What am I doing wrong?   Any help would be much appreciated!!!

S1

Current configuration : 1943 bytes

!

version 12.2

no service pad

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

no service password-encryption

!

hostname S1

!

no aaa new-model

switch 1 provision ws-c3750g-24ps

system mtu routing 1500

ip subnet-zero

ip routing

!

!

no file verify auto

spanning-tree mode pvst

spanning-tree extend system-id

!

interface GigabitEthernet2/0/23
description ROUTED_PORT23
no switchport
ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
!
interface GigabitEthernet2/0/24
description ROUTED_PORT24
no switchport
ip address 192.168.2.1 255.255.255.0

vlan internal allocation policy ascending

!

interface Vlan10

ip address 192.168.10.1 255.255.255.0

!

router eigrp 10

redistribute connected

network 192.168.10.0

network 192.168.20.0

no auto-summary

!

ip default-gateway 192.168.1.1

ip classless

ip http server

!

!

control-plane

S2

Current configuration : 1820 bytes

!

version 12.2

no service pad

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

no service password-encryption

!

hostname S2

!

!

no aaa new-model

switch 2 provision ws-c3750g-24ps

ip subnet-zero

ip routing

!

no file verify auto

spanning-tree mode pvst

spanning-tree extend system-id

interface GigabitEthernet2/0/23

description ROUTED_PORT23

no switchport

ip address 192.168.1.2 255.255.255.0

!

interface GigabitEthernet2/0/24

description ROUTED_PORT24

no switchport

ip address 192.168.2.2 255.255.255.0

!

interface Vlan20

ip address 192.168.20.1 255.255.255.0

!

router eigrp 10

redistribute connected

network 192.168.10.0

network 192.168.20.0

no auto-summary

!

ip default-gateway 192.168.1.1

ip classless

ip http server

ip classless

ip http server

!

control-plane

Thank you

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

why did you set those interfaces as passive? your EIGRP neighborship is not coming up because of this. You want to remove those commands.

View solution in original post

6 REPLIES 6
Roman Rodichev
Rising star

you need a network statement under EIGRP for the subnet used on the routed link between two switches

Hi Roman,

Thanks for the fast reply, I've done the following on both switches:

router eigrp 10

redistribute connected
passive-interface GigabitEthernet1/0/23
passive-interface GigabitEthernet1/0/24
network 192.168.10.0
network 192.168.20.0
network 192.168.1.0
network 192.168.2.0
no auto-summary

router eigrp 10
redistribute connected
passive-interface GigabitEthernet2/0/23
passive-interface GigabitEthernet2/0/24
network 192.168.10.0
network 192.168.20.0
network 192.168.1.0
network 192.168.2.0
no auto-summary

Still no luck, I can ping everything from both switches except the for vlan interfaces.

why did you set those interfaces as passive? your EIGRP neighborship is not coming up because of this. You want to remove those commands.


new adjancy is UP Thank you very much for you help!

passive interface command was a mistake, it will actually prevent hello packets and the EIGRP  network flow to neighbors

interesting but still cannot ping VLAN 10/20 interfaces

Regards,

Hi,

Can you post show ip route eigrp.

Regards.

Alain.

Don't forget to rate helpful posts.

Hey Alain, everything is working now thanks!!

Regards,