cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
732
Views
0
Helpful
3
Replies

ISDN Connection Issue

rfalconer.sffcu
Level 3
Level 3

I'm having issues making a connection with my backup ISDN line. I'm enclosing a couple of show commands. I think the bold text might be the issue since I don't see that on any other devices that are working correctly.

Does that indicate an issue with the carrier?

xxx#sh controller bri

BRI unit 4:BRI unit 4 with U interface:

Layer 1 internal state is ACTIVATED

FPGA version = V6

FPGA create  = 09/02/18 24

Layer 1 U interface is ACTIVATED.

    External S/T is DEACTIVATED - Requesting Timing

ISDN Line Information:

    Last C/I from ISDN transceiver:

        AI:Activation Indication

    Last C/I to ISDN transceiver:

        AI:Activation Indication

    Last C/I from ISDN S bus transceiver:

        TIM:Timing Required

    Last C/I to ISDN S bus transceiver:

        DR:Deactivation Request

    Current EOC commands:

        RTN - Return to normal

    Received overhead bits:  AIB=1, UOA=1, FEBE=1, DEA=1, ACT=1

    Errors:  Receive [NEBE]=0, Transmit [FEBE]=0

xxx#sh isdn status

Global ISDN Switchtype = basic-ni

ISDN BRI0/1/0 interface

        dsl 4, interface ISDN Switchtype = basic-ni

    Layer 1 Status:

        ACTIVE

    Layer 2 Status:

        TEI = 104, Ces = 1, SAPI = 0, State = MULTIPLE_FRAME_ESTABLISHED

        TEI 104, ces = 1, state = 6(not initialized)

            spid1 configured, spid1 sent, spid1 NOT valid

        TEI Not Assigned, ces = 2, state = 1(terminal down)

            spid2 configured, spid2 NOT sent, spid2 NOT valid

    Layer 3 Status:

        0 Active Layer 3 Call(s)

    Active dsl 4 CCBs = 0

    The Free Channel Mask:  0x80000003

    Total Allocated ISDN CCBs = 0

3 Replies 3

acampbell
VIP Alumni
VIP Alumni

Robert,

on your show isdn status note:-

spid1 configured, spid1 sent, spid1 NOT valid

Have a look at these links you probably have a configuration issue

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk801/tk379/technologies_tech_note09186a0080094b78.shtml

http://www.cisco.com/en/US/tech/tk801/tk379/technologies_tech_note09186a0080093c44.shtml?referring_site=bodynav#intro

Regards,
Alex.
Please rate useful posts.

Regards, Alex. Please rate useful posts.

Alex,

I did see that message as well.

I've verified the spids are valid (according to our records) and in the correct format. I've also removed them and re-entered them, as well as shut/no shut and clear int bri.

Robert,

Have look for your spid format in this link

http://www.ahk.com/spids.html

Regards,
Alex.
Please rate useful posts.

Regards, Alex. Please rate useful posts.
Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Review Cisco Networking products for a $25 gift card