05-16-2011 07:38 PM - edited 03-06-2019 05:05 PM
Hi my name is Brian Simpson. I was given a Cisco Catalyst 2950 series switch by my dad who got it from his bisiness. When I got to boot the switch it will start up and then it freezes. But when it boots up it give me a bunch of weird letters that aren't english. I have placed hat it says when it boots up. Please help I don't know whats going on.
Solved! Go to Solution.
05-18-2011 02:58 AM
Try using a faster baud rate (eg. 115200)
05-16-2011 07:43 PM
05-17-2011 02:27 PM
Okay I when I did that it just froze. It froze at this point.
C2950 Boot Loader (C2950-HBOOT-M) Version 12.1(11r)EA1, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Compiled Mon 22-Jul-02 17:18 by antonino
WS-C2950-12 starting...
Base ethernet MAC Address: 00:0d:bc:01:cf:80
Xmodem file system is available.
The system has been interrupted prior to initializing the
flash filesystem. The following commands will initialize
the flash filesystem, and finish loading the operating
system software:
flash_init
load_helper
boot
switch:
05-17-2011 02:34 PM
05-17-2011 02:30 PM
Here is what it looks like on a normal boot up.
V]z\Ý4\H÷Ú±ÏöÍüÊÍÎnOqcK¶R
¢gHîböÿKÅ9uÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþp¾àIR³ªU+D¨ÿü.T^¾8*U`µUU¨P¿JU÷ãÈUõWìù
B5
ÿà»,ßD#U
@Q3¬UUH@)@UU/?U@PÔ@-ü÷0P4P?ÿ ¢@Þ@v Þ*Ïûd@?´#fi» þÀð
þ%@ÿ¢°!TUUU?@@?»fUçÿõ"@)PìLûùâ @߬ø\UUU÷¨®má`PßW
¨ÿ#fUUþQéæ/±&åÁb¾XUUÀA-TÈ"?¾DÎ@DYâwÕ#w@?ÿ ¢UÅ?WºUÕÁuUUUTDTÄ@-¤U *Â9"äZøTUU ÿ@-TUû MT
¡UZ ¬UU ÞþUU
UÈ"?U?±õ:UUÿ§¾±@^UUÿc*UP Q?»f@Þÿ#fUÀÃÃaÃahÛ63£+6{3£+æææÖ
¾´
PLÙøÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþp¾`iRñU UU»È ±~F U
UUõÔhUUUXUÿOÆCþß?¤ÿJýøUÃúQHXU@õºDÕàÉ"5F@HÌQÉðÀUS×ÀïªU^)t
`Q@U ñT½X$P¡@â
ñæüª¯JUÞþÿ)U@i»
ÅTUP Q?»f?ó3
UUUUÁPZUUý @@÷æZùPÿUV T?»fUT¥Dû r?¾çfeeõ=UeUUÿAdÕUøTøW@t@?fUÿAÊU߬!Ä®UU±¢ÂßW
60Ïz¯fuM/£,¯âòùsÙ×µsð(d#¸Û>ÝÄyZµsð(d#¸Ûi²óùË ¨ÁßW ÏN§[õÛ
7¶`±ÛÛ$P?»TUUU?WtÞÂ9#æZ ¬UÀAUÿDwUwYÿõ=U÷YÿÕUH@aUUG*UV T?»fUçý-UU+UV T?»¥XÎU
7¶÷dC±;ÛßÛ8Ûöix;ëΣ/£,¯âò,[2-ÿ;ÝÄyZµsð(d#ø;(S°:?MÛ*[É`&ÛØC¶gveÛCÜ»ÿûÿ,[c7³ixs#y4'(È"?U?±TP4P?ÿ ¢@Þ@v Þ*Ïûd@?´XUøf!E?ÛW@tÞþàPEUÀA-üÂ$räQ ?UPÅ*UV T?»&å@Pµ@ß®2LE@t@?fUç" U@?SýK&ÎU
Uç\UUýiUU¡ÿBräZHQ"N@?³¥U Û;[²MÍÏix+¶ÛØC¹;'¹<Û5#±Öã¯âò,[2-#ô6 ¡UZ¬UÞ*UUÐEUÿ§¼ÿ#XUUÿcUUeU
7d&ë²+¶6eÚ/C϶,¯òóùË @ÞþU@Y¢Å!G?WºUÕÿU@QÞ@^UUÿgÏN§[õ;vâò,[2-#ô6*[Ù`¹63¶`«[}\»Û5xsÚþ
7d&ë²+¶6eÚ/C϶,¯âóùË Û*[Ù`¹ÏÍÁÛÃ88Ûa;²Ë¸ÛiÏ
ïÛ;Z²mÍfo¶6d¶VÚ;'¹l>ÝÄyZµsð(d#¸Ûéß#±ÞÃ-¶Ú,¶ ÏÎ`»Þ6ßø«Û8Ûöix;ëΣ/£,¯âò,[r-#ô6 ³Ù9&´oâ6eÚ´Ú¯£Úv·ëΣ/£,¯âòÛÛþ,Þs·ëndKº+nd¶c;'¹<Û5#±ÖãxxÛa>²6l£öixÿZ²mÍfo¶6dÚ/C¶¯;ëΣ/£,¯âò,[2-#ô6
÷ÿxfuÍ/£,¯âóùsÙßµsð(d#ø;(S°:?MÛ*[Éüy48S°:?ën£Þ/£,¯òóùË ,¯âòùÄsÙ×µsð(d#¸ÛiÛâò,[2-#ô6 ÏN§[õ;
7d&0'¸ÛiÏ ³`ûʱ\;ÛefºMýÛ4#±ÞÃ,¶Ú,¶ ÏÎ`»Þ63öó#^w¹[S°f¼
³Ù9´ÛßÛ8Ûöix;¶ÛØC¶gveÛCÜ»
û[;Z7mÚÛÌ3¶^¹Y?Û¹³n[iØ+np[[5x3Úäâ>»Û;ßÔÛ²Þ¶l,¶"-·Û8[r9#´oâ6eÚ´Ú¯£Úv·ëΣ/£,¯âòûÛü,[c7³Ø
Ù¿'¸Ûi¶0+,¯²óùË
ÏN§[õ;
û²
ß
ÏÎ`¹ÏÛ#±ÞÃ,8Ûa;²y48S°:?ÿX?
ð2ÓØï¶MöZmnµ[dxöçÙ2xÛa>²6l¶lo¶6dÚ/C¶
,_²[iØ+np[[1x3Úä²>»Û;ßÔ#
Û;_²FÊ]XX{{£Ks;3£+6{3£+æææÖ
VExGvçfO>bRBéjósâLBåqéÏ
kVR ûO
jçWÁü§ øÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþsW[âö´µþÿÅDÿUÜSUUU@e.F @ÈU«,.TvU@¾U,
¨
ÆÕeUõÈÿJ0ÿMUUUyHUYNü#½ùø'Uÿýhñ+EìÀókU¢UU(UU«TcUøÕK@ÿPµ@ß®
What is going on?
05-17-2011 02:44 PM
Hi Brian,
One of two things could have happened and we'll start with the easy ones. The baud rate for your Hyperterminal should be set to 9600 (as per the link posted). Can you check if this is correct?
05-17-2011 09:27 PM
Yes the baud rate is set at 9600.
05-17-2011 09:33 PM
Bits per second: 9600
Data bits: 8
Parity: None
Stop bits: 1
Flow control: None
These values are correct?
If the values are correct, may I ask if you can upload the IOS using ROMmon? I am suspecting that the IOS is corrupt.
05-17-2011 09:50 PM
The values are correct.This what it looks like on my regular boot up.
V]z\Ý4\H÷Ú±ÏöÍüÊÍÎnOqcK¶R
¢gHîböÿKÅ9uÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþp¾àIR³ªU+D¨ÿü.T^¾8*U`µUU¨P¿JU÷ãÈUõWìù
B5
ÿà»,ßD#U
@Q3¬UUH@)@UU/?U@PÔ@-ü÷0P4P?ÿ ¢@Þ@v Þ*Ïûd@?´#fi» þÀð
þ%@ÿ¢°!TUUU?@@?»fUçÿõ"@)PìLûùâ @߬ø\UUU÷¨®má`PßW
¨ÿ#fUUþQéæ/±&åÁb¾XUUÀA-TÈ"?¾DÎ@DYâwÕ#w@?ÿ ¢UÅ?WºUÕÁuUUUTDTÄ@-¤U *Â9"äZøTUU ÿ@-TUû MT
¡UZ ¬UU ÞþUU
UÈ"?U?±õ:UUÿ§¾±@^UUÿc*UP Q?»f@Þÿ#fUÀÃÃaÃahÛ63£+6{3£+æææÖ
¾´
PLÙøÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþp¾`iRñU UU»È ±~F U
UUõÔhUUUXUÿOÆCþß?¤ÿJýøUÃúQHXU@õºDÕàÉ"5F@HÌQÉðÀUS×ÀïªU^)t
`Q@U ñT½X$P¡@â
ñæüª¯JUÞþÿ)U@i»
ÅTUP Q?»f?ó3
UUUUÁPZUUý @@÷æZùPÿUV T?»fUT¥Dû r?¾çfeeõ=UeUUÿAdÕUøTøW@t@?fUÿAÊU߬!Ä®UU±¢ÂßW
60Ïz¯fuM/£,¯âòùsÙ×µsð(d#¸Û>ÝÄyZµsð(d#¸Ûi²óùË ¨ÁßW ÏN§[õÛ
7¶`±ÛÛ$P?»TUUU?WtÞÂ9#æZ ¬UÀAUÿDwUwYÿõ=U÷YÿÕUH@aUUG*UV T?»fUçý-UU+UV T?»¥XÎU
7¶÷dC±;ÛßÛ8Ûöix;ëΣ/£,¯âò,[2-ÿ;ÝÄyZµsð(d#ø;(S°:?MÛ*[É`&ÛØC¶gveÛCÜ»ÿûÿ,[c7³ixs#y4'(È"?U?±TP4P?ÿ ¢@Þ@v Þ*Ïûd@?´XUøf!E?ÛW@tÞþàPEUÀA-üÂ$räQ ?UPÅ*UV T?»&å@Pµ@ß®2LE@t@?fUç" U@?SýK&ÎU
Uç\UUýiUU¡ÿBräZHQ"N@?³¥U Û;[²MÍÏix+¶ÛØC¹;'¹<Û5#±Öã¯âò,[2-#ô6 ¡UZ¬UÞ*UUÐEUÿ§¼ÿ#XUUÿcUUeU
7d&ë²+¶6eÚ/C϶,¯òóùË @ÞþU@Y¢Å!G?WºUÕÿU@QÞ@^UUÿgÏN§[õ;vâò,[2-#ô6*[Ù`¹63¶`«[}\»Û5xsÚþ
7d&ë²+¶6eÚ/C϶,¯âóùË Û*[Ù`¹ÏÍÁÛÃ88Ûa;²Ë¸ÛiÏ
ïÛ;Z²mÍfo¶6d¶VÚ;'¹l>ÝÄyZµsð(d#¸Ûéß#±ÞÃ-¶Ú,¶ ÏÎ`»Þ6ßø«Û8Ûöix;ëΣ/£,¯âò,[r-#ô6 ³Ù9&´oâ6eÚ´Ú¯£Úv·ëΣ/£,¯âòÛÛþ,Þs·ëndKº+nd¶c;'¹<Û5#±ÖãxxÛa>²6l£öixÿZ²mÍfo¶6dÚ/C¶¯;ëΣ/£,¯âò,[2-#ô6
÷ÿxfuÍ/£,¯âóùsÙßµsð(d#ø;(S°:?MÛ*[Éüy48S°:?ën£Þ/£,¯òóùË ,¯âòùÄsÙ×µsð(d#¸ÛiÛâò,[2-#ô6 ÏN§[õ;
7d&0'¸ÛiÏ ³`ûʱ\;ÛefºMýÛ4#±ÞÃ,¶Ú,¶ ÏÎ`»Þ63öó#^w¹[S°f¼
³Ù9´ÛßÛ8Ûöix;¶ÛØC¶gveÛCÜ»
û[;Z7mÚÛÌ3¶^¹Y?Û¹³n[iØ+np[[5x3Úäâ>»Û;ßÔÛ²Þ¶l,¶"-·Û8[r9#´oâ6eÚ´Ú¯£Úv·ëΣ/£,¯âòûÛü,[c7³Ø
Ù¿'¸Ûi¶0+,¯²óùË
ÏN§[õ;
û²
ß
ÏÎ`¹ÏÛ#±ÞÃ,8Ûa;²y48S°:?ÿX?
ð2ÓØï¶MöZmnµ[dxöçÙ2xÛa>²6l¶lo¶6dÚ/C¶
,_²[iØ+np[[1x3Úä²>»Û;ßÔ#
Û;_²FÊ]XX{{£Ks;3£+6{3£+æææÖ
VExGvçfO>bRBéjósâLBåqéÏ
kVR ûO
jçWÁü§ øÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿþsW[âö´µþÿÅDÿUÜSUUU@e.F @ÈU«,.TvU@¾U,
¨
ÆÕeUõÈÿJ0ÿMUUUyHUYNü#½ùø'Uÿýhñ+EìÀókU¢UU(UU«TcUøÕK@ÿPµ@ß®
How do you get to ROMmon?
05-17-2011 10:17 PM
How do you get to ROMmon?
Power off the switch, hold down the "Mode" button. Power on the switch and count to 10 and release.
Base ethernet MAC Address: 00:0d:bc:01:cf:80
Xmodem file system is available.
The system has been interrupted prior to initializing the
flash filesystem. The following commands will initialize
the flash filesystem, and finish loading the operating
system software:
flash_init
load_helper
boot
05-18-2011 02:58 AM
Try using a faster baud rate (eg. 115200)
05-20-2011 07:23 AM
try different emulator speeds sounds like someone messed with the config register and its not 9600 anymore.
05-20-2011 06:41 PM
Thanks, my baud rate was set 115200 on th switch.
Discover and save your favorite ideas. Come back to expert answers, step-by-step guides, recent topics, and more.
New here? Get started with these tips. How to use Community New member guide