cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
3871
Views
0
Helpful
9
Replies
gregwoodson
Beginner

SIP to PRI test- incorrect config- PRI for voice

I am having difficulty in lab providing PRI to a PBX from and IAD 2432.  Included is the config (some info Xed out).  The PRI is not coming up- any suggestions?  I've been looking for a good config example- having a hard time

Thanks

Greg

9 REPLIES 9
Daniele Giordano
Rising star

What's the output of "show controller e1" and "show int serial s1/0:23"?

I've attached my IAD 2431 working configuration.

Best regards.

HO-Gateway#sh controller T1

T1 1/0 is down.

  Applique type is Channelized T1

  Cablelength is long gain36 0db

  Receiver has loss of signal.

  alarm-trigger is not set

  Soaking time: 3, Clearance time: 10

  AIS State:Clear  LOS State:Clear  LOF State:Clear

  RX level = -32dB

  Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Internal.

  Data in current interval (300 seconds elapsed):

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

     0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

     0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 300 Unavail Secs

  Total Data (last 24 hours)

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,

     0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

     0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 86400 Unavail Secs

T1 1/1 is down.

  Applique type is Channelized T1

  Cablelength is long gain36 0db

  Receiver has loss of signal.

  alarm-trigger is not set

  Soaking time: 3, Clearance time: 10

  AIS State:Clear  LOS State:Clear  LOF State:Clear

  RX level = -32dB

  Framing is ESF, Line Code is B8ZS, Clock Source is Internal.

  Data in current interval (302 seconds elapsed):

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

     0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

     0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 302 Unavail Secs

  Total Data (last 24 hours)

     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,

     0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

     0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 86400 Unavail Secs

Serial1/0:23 is down, line protocol is down

  Hardware is DSX1

  MTU 1500 bytes, BW 64 Kbit/sec, DLY 20000 usec,

     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation HDLC, loopback not set

  Last input never, output never, output hang never

  Last clearing of "show interface" counters never

  Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

  Queueing strategy: weighted fair

  Output queue: 0/1000/64/0 (size/max total/threshold/drops)

     Conversations  0/0/256 (active/max active/max total)

     Reserved Conversations 0/0 (allocated/max allocated)

     Available Bandwidth 48 kilobits/sec

  5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

  5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

     0 packets input, 0 bytes, 0 no buffer

     Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

     0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

     0 packets output, 0 bytes, 0 underruns

     0 output errors, 0 collisions, 3 interface resets

     0 unknown protocol drops

     0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

     0 carrier transitions

  Timeslot(s) Used:24, SCC: 0, Transmitter delay is 0 flags

Your controller shows

T1 1/0 is down.

  Applique type is Channelized T1

  Cablelength is long gain36 0db

  Receiver has loss of signal.

  alarm-trigger is not set

  Soaking time: 3, Clearance time: 10

  AIS State:Clear  LOS State:Clear  LOF State:Clear

Refer this: http://docwiki.cisco.com/wiki/Cisco_IOS_Voice_Troubleshooting_and_Monitoring_--_T1_or_E1_Interface_Troubleshooting#Controller_Has_Loss_of_Signal

Another consideration.
Does ISDN PRI interface of PBX work?

Here is the latest config pieces:

controller T1 1/0

clock source internal

pri-group timeslots 1-24

interface Serial1/0:23

no ip address

encapsulation hdlc

no logging event link-status

isdn switch-type primary-ni

isdn protocol-emulate network

isdn incoming-voice voice

isdn guard-timer 20000

isdn send-alerting

isdn sending-complete

no isdn outgoing display-ie

no cdp enable

The PRI card on the PBX works correctly with another gateway (adtran).  The line is still showing loss of signal. Why would this be happening when using the same interface / same cable there's no problem with the adtran?  It seems like it MUST be a configuration thing somewhere.

I believe this is a configuration issue, as I have tried the config on 2 known working 2432's without success.

gregwoodson
Beginner

I've looked over every voice PRI configuration I can find- and just dont get why the PRI is not coming up.  I've tried the config on 2 different 2432's with no luck.  When I use a different piece of equipment- the PRI comes up just fine.  Any ideas?

1. Status of LEDs on T1 ports (both ends)?

2. Which kind of T1 patch cord used for PRI IAD interconnectyion? Cross or stright (should be cross)?

Red on both sides (the PRI is down)- I've used both crossover and straight thru.  known working cables.

Common troubleshuting solutions from Cisco.com

1. Check the LEDs on the CSU/DSU to see whether the CD is active (RED in your case), or insert a breakout box on the line to check for the CD signal.
2. Verify that you are using the proper cable and interface (yo wrote - is checked).
3. Insert a breakout box and check all control leads.
4. Contact your leased-line or other carrier service to see whether there is a problem. (This is the lab, than I propose make T1 PRI interconnection between two IADs: one is clock source internal, protocol-emulate
network, and second - source clock line, protocol-emulate user)
5. Swap faulty parts.
6. If you suspect faulty router hardware, change the serial line to another port. If the connection comes up, the previously connected interface has a problem (change to another device, in this case)

One more test - create loopback: put your cross cable into both T1 ports on your IAD, 1/0 and 1/1. Did you see grren LED? Did Layer 1 would be ACTIVE when

show controller T1 ?