cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
600
Views
0
Helpful
1
Replies

UC540 with VWIC2-2MFT-T1/E1 card - show controllers e1 down

william Jin
Level 1
Level 1

Hi,

I have installed a VWIC2-2MFT-T1 card into UC540. And I configured everything using CCA. I can see the new E1/T1 tab in CCA Telephony -> Ports and Trunks ->PSTN trunk setting.

I configured it as E1

Channel Signaling: ISDN PRI

Switch type: Primary NET5

Bear capability: Speech

Time slot: 1-31

Then, I connected the crossover E1 cable to the port, the other side is to our carrier's port directly.  The port AL alarm is solid yellow/amber.

I am using lastest CCA 3.2.3

firmware 8.6.2.

show controllers e1 says the E1 is still down?

E1 0/2/0 is down.
  Applique type is Channelized E1 - balanced
  Transmitter is sending remote alarm.
  Receiver has loss of signal.
  alarm-trigger is not set
  Version info Firmware: 20100222, FPGA: 13, spm_count = 0
  Framing is CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Line.
  Data in current interval (94 seconds elapsed):
     0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations
     0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins
     0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 94 Unavail Secs
  Total Data (last 4 15 minute intervals):
     102 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,
     0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,
     0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 3600 Unavail Secs

I noticed the loss of signal error and tried all the possible cables. I am sure I am using the correct one. (pin 1,2,4,5, reverted at other side, and I used the same cable to connect from the carrier to our another sangoma E1 gateway, it works)

UC_540#sh isdn status
Global ISDN Switchtype = primary-net5
ISDN Serial0/2/0:15 interface
        dsl 0, interface ISDN Switchtype = primary-net5
    Layer 1 Status:
        DEACTIVATED
    Layer 2 Status:
        TEI = 0, Ces = 1, SAPI = 0, State = TEI_ASSIGNED
    Layer 3 Status:
        0 Active Layer 3 Call(s)

show diag result

 HWIC Slot 2:
        VWIC2-1MFT-T1/E1 - 1-Port RJ-48 Multiflex Trunk - T1/E1
        Hardware Revision        : 0.0
        Top Assy. Part Number    : 800-22628-05
        Board Revision           : C0
        Deviation Number         : 0
        Fab Version              : 04
        PCB Serial Number        : FOC13471RPT
        RMA Test History         : 00
        RMA Number               : 0-0-0-0
        RMA History              : 00
        Product (FRU) Number     : VWIC2-1MFT-T1/E1
        Version Identifier       : V01
        EEPROM format version 4

Is the card broken? how can I check that?

Could someone please help? Thanks in advance.

 

PS: I am in Australia and I am sure the port is not in administrative shutdown.

1 Accepted Solution

Accepted Solutions

Check the framing. Now is CRC4. Try "framing no-crc4".

Try a straight cable 1,2,4,5.

Test the controller e1 whit "loopback" command.

 

Regards.

View solution in original post

1 Reply 1

Check the framing. Now is CRC4. Try "framing no-crc4".

Try a straight cable 1,2,4,5.

Test the controller e1 whit "loopback" command.

 

Regards.