cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel

Problem with SPA525G2 and EHS

mdube
Beginner
Beginner

Hello guys,

So we have a client with SPA525G2 phones and he wanted to have a wireless headset on a few of them.

I got the Plantronics CS510 headset along with the APC-45 which is required for the EHS feature.

Now, the problem we are running into is that they simply can't take a call through the headset, nor can they hang up the call with it.

Pressing the button on the headset will simply "connect/disconnect" the headset from the phone, without having an impact on the call, weither they are on a call and want to hang up, or answer.

I have attached a few pics of this, hopefully it will help understand my problem...

ButtonPressedOff is of course when phone is idle, and headset is off

ButtonPressedOn is when I press the On button on the Headset, you can see that the communication between the phone and headset is working

ReceivingCallButtonPressedOn is when I receive a call, press the On button on the Headset, but cannot hear anything in the headset, because the call is still not answered

OnCallByPressingAnswerOnPhone is when I am on line, hear the other party through the headset, BUT had to press the answer button on the phone to actually take the call.

CallStillOnEvenWhenPressingButtonOff is when I want to hang up with the headset. I press button off, the headset disconnects from the phone, but the other party is still online and hears nothing, I still have to hang up manually from the phone.

I've ran "service phone ehookEnable 1" and recreated cnf files too, without any success.

And SPA525G2 are up to date, firmware 7.5.2a and UC560 is running on the latest 8.6.0

Thank you for your help!

Mathieu

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

This is what I just got from Cisco

You are hitting the following bug CSCuc20443. 

There’s an open cdet for EHS not working in SCCP mode for SPA525.

http://cdets.cisco.com/apps/goto?identifier=CSCuc20443

EHS currently works in SIP mode only for SPA525.

From the notes: This issue may be fixed in Firmware 7.5.4

View solution in original post

16 REPLIES 16

mdube
Beginner
Beginner

Anyone got a suggestion, something I could test to see what is going wrong?

Thanks!

mdube
Beginner
Beginner

Does anyone have an idea as to what is happening with our system?

Roman Rodichev
Rising star
Rising star

Have you been able to resolve this? My customer has the same issue. I was thinking of switching them to a mechanichal lifter, but I just realized that the other issue they have is that they don't hear incoming call ring in the headset, did you also have the same issue?