cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
450
Views
5
Helpful
12
Replies
Highlighted

Foreign-Anchor Controller :- on WLAN, user IP request is stuck in DHCP_request or not getting IP address

2 WLAN has been configured foreign controller, on 1st WLAN user getting proper IP addresses from anchor controller & but on 2nd WLAN user not getting IP address or stuck in DHCP request.

Both WLAN having same configuration, DHCP required (under advanced tab) disabled on the foreign, but enabled on the anchor

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Hello All,

 

thanks for your replies.

 

Issue has been fixed after enabling DHCP required (under advanced tab) enabling on the foreign Controller.

 

now user able to getting proper IP address.

View solution in original post

12 REPLIES 12
Highlighted
VIP Mentor

Have you done anchoring configuration under WLAN (step 6 in the below guide)

https://community.cisco.com/t5/wireless-mobility-documents/cisco-guest-access-using-wlc-with-anchor-setup-release-7-0/ta-p/3149622 

 

HTH

Rasika

*** Pls rate all useful responses ***

Highlighted

@Rasika Nayanajith - Yes. under WLAN anchor controller already mapped.

 

till having an issue on 2nd WLAN

Highlighted

Map the broken ssid to the working ssid vlan and test. If that works, then you vlan is not configured properly or not spanned.
-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Highlighted

@Scott Fella - On anchor controller, both WLAN's are working fine. On foreign controller, out of one WLAN is working fine without any issue. only another SSID facing this IP related issue.

Highlighted

I’m a bit confused. Are you anchoring both ssid to the anchor?
-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Highlighted

Yes.

 

Foreign Controller

Anchor controller

 

1st SSID - USER-GUEST (For this WLAN - user getting proper IP address through Anchor-Controller)

 

2nd SSID - USER-MOBILE (For this WLAN - user getting not getting IP address through Anchor-Controller or either stuck in DHCP_Request)

 

 

 

 

Highlighted

Okay, so what you need to try is map the wlan that is not working on the anchor controller to the other vlan. So both SSID’s on the anchor maps to the same vlan. If dhcp work, then you know your vlan is the issue.
-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Highlighted

@Scott Fella - same interface has been mapped to both WLAN but same issue.. On foreigner controller, mapped to management interface.

Highlighted

Okay, did you anchor the wlan on the foreign controller to the anchor? Also make sure that the wlan in the anchor is configured to map to itself. Since you already tried to define the interface and that didn’t work, the next step is to make sure the anchoring definition is correct. Each wlan has a separate anchor definition.
-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Highlighted

Yes, that was already mapped under both WLAN. 

Highlighted

If your 2504 and 3504 is setup identical as far as wlan and vlan and the trunk port on the switch is also setup identical, then I don’t know what this issue can be. You are better off opening a TAC case so they can review you configuration which makes it easier to troubleshoot.
-Scott
*** Please rate helpful posts ***
Highlighted

Hello All,

 

thanks for your replies.

 

Issue has been fixed after enabling DHCP required (under advanced tab) enabling on the foreign Controller.

 

now user able to getting proper IP address.

View solution in original post

Content for Community-Ad