cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1858
Views
0
Helpful
11
Replies
Highlighted
Beginner

7970G Elastix not Registering

I have just received my first 7970G and I can not get it to register to my elastix server below is the SEP<mac>.cnf.xml file. I have been using 7940 and 7941's and they have worked.

All the 7970G does with the cnf.xml file below is Registering with the loading symbol

I use an external TFTP server located on a completely different server addressed with Option 150 via DHCP

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<device>

  <deviceProtocol>SIP</deviceProtocol>

  <sshUserId>admin</sshUserId>
  <sshPassword>cisco</sshPassword>

  <devicePool>
                <dateTimeSetting>
                        <dateTemplate>M/D/Ya</dateTemplate>
                        <timeZone>Eastern Standard/Daylight Time</timeZone>
                        <ntps>
                                <ntp>
                                        <name>10.18.4.200</name>
                                        <ntpMode>Unicast</ntpMode>
                                </ntp>
                        </ntps>
                </dateTimeSetting>

     <callManagerGroup>
        <members>
           <member priority="0">
              <callManager>
                 <ports>
                    <ethernetPhonePort>2000</ethernetPhonePort>
                    <sipPort>5060</sipPort>
                    <securedSipPort>5060</securedSipPort>
                 </ports>
                 <processNodeName>10.18.4.248</processNodeName>
              </callManager>
           </member>
        </members>
     </callManagerGroup>
  </devicePool>

  <commonProfile>
     <phonePassword></phonePassword>
     <backgroundImageAccess>true</backgroundImageAccess>
     <callLogBlfEnabled>2</callLogBlfEnabled>
  </commonProfile>

  <loadInformation>SIP70.9-4-2-1S</loadInformation>

  <vendorConfig>
     <disableSpeaker>false</disableSpeaker>
     <disableSpeakerAndHeadset>false</disableSpeakerAndHeadset>
     <pcPort>0</pcPort>
     <settingsAccess>1</settingsAccess>
     <garp>0</garp>
     <voiceVlanAccess>0</voiceVlanAccess>
     <videoCapability>0</videoCapability>
     <autoSelectLineEnable>0</autoSelectLineEnable>

     <webAccess>0</webAccess>
     <spanToPCPort>1</spanToPCPort>
     <loggingDisplay>1</loggingDisplay>
     <loadServer></loadServer>
     <daysDisplayNotActive></daysDisplayNotActive>
     <displayOnTime>07:00</displayOnTime>
     <displayOnDuration>17:00</displayOnDuration>
     <displayIdleTimeout>1:00</displayIdleTimeout>
  </vendorConfig>

  <deviceSecurityMode>1</deviceSecurityMode>

  <authenticationURL>http://10.18.4.248/cisco/services/authentication.php</authenticationURL>
  <directoryURL>http://10.18.4.248/xmlservices/PhoneDirectory.php</directoryURL>
  <idleURL>http://10.18.4.248/xmlservices/index.php</idleURL>
  <informationURL></informationURL>

  <messagesURL></messagesURL>
  <proxyServerURL></proxyServerURL>
  <servicesURL>http://phone-xml.berbee.com/menu.xml</servicesURL>
  <dscpForSCCPPhoneConfig>96</dscpForSCCPPhoneConfig>
  <dscpForSCCPPhoneServices>0</dscpForSCCPPhoneServices>
  <dscpForCm2Dvce>96</dscpForCm2Dvce>

  <transportLayerProtocol>4</transportLayerProtocol>

  <capfAuthMode>0</capfAuthMode>
  <capfList>
     <capf>
        <phonePort>3804</phonePort>
     </capf>
  </capfList>

  <certHash></certHash>
  <encrConfig>false</encrConfig>

   <sipProfile>
     <sipProxies>
        <backupProxy></backupProxy>
        <backupProxyPort></backupProxyPort>
        <emergencyProxy></emergencyProxy>
        <emergencyProxyPort></emergencyProxyPort>
        <outboundProxy></outboundProxy>
        <outboundProxyPort></outboundProxyPort>
        <registerWithProxy>true</registerWithProxy>
     </sipProxies>

     <sipCallFeatures>
        <cnfJoinEnabled>true</cnfJoinEnabled>
        <callForwardURI>x--serviceuri-cfwdall</callForwardURI>
        <callPickupURI>x-cisco-serviceuri-pickup</callPickupURI>
        <callPickupListURI>x-cisco-serviceuri-opickup</callPickupListURI>
        <callPickupGroupURI>x-cisco-serviceuri-gpickup</callPickupGroupURI>
        <meetMeServiceURI>x-cisco-serviceuri-meetme</meetMeServiceURI>
        <abbreviatedDialURI>x-cisco-serviceuri-abbrdial</abbreviatedDialURI>
        <rfc2543Hold>false</rfc2543Hold>
        <callHoldRingback>2</callHoldRingback>
        <localCfwdEnable>true</localCfwdEnable>
        <semiAttendedTransfer>true</semiAttendedTransfer>
        <anonymousCallBlock>2</anonymousCallBlock>
        <callerIdBlocking>2</callerIdBlocking>
        <dndControl>0</dndControl>
        <remoteCcEnable>true</remoteCcEnable>
     </sipCallFeatures>

     <sipStack>
        <sipInviteRetx>6</sipInviteRetx>
        <sipRetx>10</sipRetx>
        <timerInviteExpires>180</timerInviteExpires>
        <timerRegisterExpires>3600</timerRegisterExpires>
        <timerRegisterDelta>5</timerRegisterDelta>
        <timerKeepAliveExpires>120</timerKeepAliveExpires>
        <timerSubscribeExpires>120</timerSubscribeExpires>
        <timerSubscribeDelta>5</timerSubscribeDelta>
        <timerT1>500</timerT1>
        <timerT2>4000</timerT2>
        <maxRedirects>70</maxRedirects>
        <remotePartyID>false</remotePartyID>
        <userInfo>None</userInfo>
     </sipStack>

     <autoAnswerTimer>1</autoAnswerTimer>
     <autoAnswerAltBehavior>false</autoAnswerAltBehavior>
     <autoAnswerOverride>true</autoAnswerOverride>
     <transferOnhookEnabled>false</transferOnhookEnabled>
     <enableVad>false</enableVad>
     <preferredCodec>none</preferredCodec>
     <dtmfAvtPayload>101</dtmfAvtPayload>
     <dtmfDbLevel>3</dtmfDbLevel>
     <dtmfOutofBand>avt</dtmfOutofBand>
     <alwaysUsePrimeLine>false</alwaysUsePrimeLine>
     <alwaysUsePrimeLineVoiceMail>false</alwaysUsePrimeLineVoiceMail>
     <kpml>3</kpml>

     <natEnabled>false</natEnabled>
     <natAddress></natAddress>

     <stutterMsgWaiting>0</stutterMsgWaiting>

     <callStats>false</callStats>
     <silentPeriodBetweenCallWaitingBursts>10</silentPeriodBetweenCallWaitingBursts>
     <disableLocalSpeedDialConfig>false</disableLocalSpeedDialConfig>


     <startMediaPort>16384</startMediaPort>
     <stopMediaPort>32766</stopMediaPort>

         <voipControlPort>5060</voipControlPort>
     <dscpForAudio>184</dscpForAudio>
     <ringSettingBusyStationPolicy>0</ringSettingBusyStationPolicy>
     <dialTemplate>dialplan.xml</dialTemplate>

         <phoneLabel>MyPhoneLabel</phoneLabel>
     <sipLines>
        <line button="1">
           <featureID>9</featureID>
           <featureLabel>102</featureLabel>
                   <name>102</name>
                   <displayName>102</displayName>
                   <contact>102</contact>

           <proxy>10.18.4.248</proxy>
           <port>5060</port>
           <autoAnswer>
              <autoAnswerEnabled>2</autoAnswerEnabled>
           </autoAnswer>
           <callWaiting>3</callWaiting>

           <authName>102</authName>
           <authPassword>fasdf8923jdfiehf923fna0wf842</authPassword>

           <sharedLine>true</sharedLine>
           <messageWaitingLampPolicy>1</messageWaitingLampPolicy>
           <messagesNumber>*97</messagesNumber>
           <ringSettingIdle>4</ringSettingIdle>
           <ringSettingActive>5</ringSettingActive>

           <forwardCallInfoDisplay>
              <callerName>true</callerName>
              <callerNumber>false</callerNumber>
              <redirectedNumber>false</redirectedNumber>
              <dialedNumber>true</dialedNumber>
           </forwardCallInfoDisplay>
        </line>
     </sipLines>
  </sipProfile>
</device>

 

Attached is a copy of my Elastix Setup

 

Cheers,

Ben

Everyone's tags (4)
11 REPLIES 11
Highlighted
Hall of Fame Community Legend

<transportLayerProtocol>4<

<transportLayerProtocol>4</transportLayerProtocol>

When using 7970, this XML value should be a "2" and on Elastix, the transport protocol should be "UPD only" or "UDP".  If the phone still doesn't join, then change this to "TCP only" or "TCP".  

 

On the Elastix, disable NAT.

 

Highlighted
Beginner

Hello, i have the same issue.

Hello, i have the same issue.... is registering for a long time .... finally failed.... any help will be appreciated 

thanks in advance 

Highlighted
Hall of Fame Community Legend

Post the the SEPmacaddress

Post the the SEPmacaddress.cnf.xml.

Highlighted
Beginner

<?xml version="1.0" encoding=

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<device>

<deviceProtocol>SIP</deviceProtocol>

<sshUserId>admin</sshUserId>
<sshPassword>cisco</sshPassword>

<devicePool>
<dateTimeSetting>
<dateTemplate>M/D/Ya</dateTemplate>
<timeZone>Eastern Standard/Daylight Time</timeZone>
<ntps>
<ntp>
<name>172.10.1.99</name>
<ntpMode>Unicast</ntpMode>
</ntp>
</ntps>
</dateTimeSetting>

<callManagerGroup>
<members>
<member priority="0">
<callManager>
<ports>
<ethernetPhonePort>2000</ethernetPhonePort>
<sipPort>5060</sipPort>
<securedSipPort>5061</securedSipPort>
</ports>
<processNodeName>172.10.1.99</processNodeName>
</callManager>
</member>
</members>
</callManagerGroup>
</devicePool>

<commonProfile>
<phonePassword></phonePassword>
<backgroundImageAccess>true</backgroundImageAccess>
<callLogBlfEnabled>2</callLogBlfEnabled>
</commonProfile>

<loadInformation>SIP70.9-3-1SR4-1S</loadInformation>

<vendorConfig>
<disableSpeaker>false</disableSpeaker>
<disableSpeakerAndHeadset>false</disableSpeakerAndHeadset>
<pcPort>0</pcPort>
<settingsAccess>1</settingsAccess>
<garp>0</garp>
<voiceVlanAccess>0</voiceVlanAccess>
<videoCapability>0</videoCapability>
<autoSelectLineEnable>0</autoSelectLineEnable>

<webAccess>0</webAccess>
<spanToPCPort>1</spanToPCPort>
<loggingDisplay>1</loggingDisplay>
<loadServer></loadServer>
<daysDisplayNotActive></daysDisplayNotActive>
<displayOnTime>07:00</displayOnTime>
<displayOnDuration>17:00</displayOnDuration>
<displayIdleTimeout>1:00</displayIdleTimeout>
</vendorConfig>

<deviceSecurityMode>1</deviceSecurityMode>

<authenticationURL></authenticationURL>
<directoryURL></directoryURL>
<idleURL></idleURL>
<informationURL></informationURL>

<messagesURL></messagesURL>
<proxyServerURL></proxyServerURL>
<servicesURL></servicesURL>
<dscpForSCCPPhoneConfig>96</dscpForSCCPPhoneConfig>
<dscpForSCCPPhoneServices>0</dscpForSCCPPhoneServices>
<dscpForCm2Dvce>96</dscpForCm2Dvce>

<transportLayerProtocol>2</transportLayerProtocol>

<capfAuthMode>0</capfAuthMode>
<capfList>
<capf>
<phonePort>3804</phonePort>
</capf>
</capfList>

<certHash></certHash>
<encrConfig>false</encrConfig>

<sipProfile>
<sipProxies>
<backupProxy></backupProxy>
<backupProxyPort></backupProxyPort>
<emergencyProxy></emergencyProxy>
<emergencyProxyPort></emergencyProxyPort>
<outboundProxy></outboundProxy>
<outboundProxyPort></outboundProxyPort>
<registerWithProxy>true</registerWithProxy>
</sipProxies>

<sipCallFeatures>
<cnfJoinEnabled>true</cnfJoinEnabled>
<callForwardURI>x--serviceuri-cfwdall</callForwardURI>
<callPickupURI>x-cisco-serviceuri-pickup</callPickupURI>
<callPickupListURI>x-cisco-serviceuri-opickup</callPickupListURI>
<callPickupGroupURI>x-cisco-serviceuri-gpickup</callPickupGroupURI>
<meetMeServiceURI>x-cisco-serviceuri-meetme</meetMeServiceURI>
<abbreviatedDialURI>x-cisco-serviceuri-abbrdial</abbreviatedDialURI>
<rfc2543Hold>false</rfc2543Hold>
<callHoldRingback>2</callHoldRingback>
<localCfwdEnable>true</localCfwdEnable>
<semiAttendedTransfer>true</semiAttendedTransfer>
<anonymousCallBlock>2</anonymousCallBlock>
<callerIdBlocking>2</callerIdBlocking>
<dndControl>0</dndControl>
<remoteCcEnable>true</remoteCcEnable>
</sipCallFeatures>

<sipStack>
<sipInviteRetx>6</sipInviteRetx>
<sipRetx>10</sipRetx>
<timerInviteExpires>180</timerInviteExpires>
<timerRegisterExpires>3600</timerRegisterExpires>
<timerRegisterDelta>5</timerRegisterDelta>
<timerKeepAliveExpires>120</timerKeepAliveExpires>
<timerSubscribeExpires>120</timerSubscribeExpires>
<timerSubscribeDelta>5</timerSubscribeDelta>
<timerT1>500</timerT1>
<timerT2>4000</timerT2>
<maxRedirects>70</maxRedirects>
<remotePartyID>false</remotePartyID>
<userInfo>None</userInfo>
</sipStack>

<autoAnswerTimer>1</autoAnswerTimer>
<autoAnswerAltBehavior>false</autoAnswerAltBehavior>
<autoAnswerOverride>true</autoAnswerOverride>
<transferOnhookEnabled>false</transferOnhookEnabled>
<enableVad>false</enableVad>
<preferredCodec>none</preferredCodec>
<dtmfAvtPayload>101</dtmfAvtPayload>
<dtmfDbLevel>3</dtmfDbLevel>
<dtmfOutofBand>avt</dtmfOutofBand>
<alwaysUsePrimeLine>false</alwaysUsePrimeLine>
<alwaysUsePrimeLineVoiceMail>false</alwaysUsePrimeLineVoiceMail>
<kpml>3</kpml>

<natEnabled>false</natEnabled>
<natAddress></natAddress>

<stutterMsgWaiting>0</stutterMsgWaiting>

<callStats>false</callStats>
<silentPeriodBetweenCallWaitingBursts>10</silentPeriodBetweenCallWaitingBursts>
<disableLocalSpeedDialConfig>false</disableLocalSpeedDialConfig>


<startMediaPort>16384</startMediaPort>
<stopMediaPort>32766</stopMediaPort>

<voipControlPort>5060</voipControlPort>
<dscpForAudio>184</dscpForAudio>
<ringSettingBusyStationPolicy>0</ringSettingBusyStationPolicy>
<dialTemplate>dialplan.xml</dialTemplate>

<phoneLabel>MyPhoneLabel</phoneLabel>
<sipLines>
<line button="1">
<featureID>9</featureID>
<featureLabel>2001</featureLabel>
<name>2001</name>
<displayName>2001</displayName>
<contact>2001</contact>

<proxy>172.10.1.99</proxy>
<port>5060</port>
<autoAnswer>
<autoAnswerEnabled>2</autoAnswerEnabled>
</autoAnswer>
<callWaiting>3</callWaiting>

<authName>2001</authName>
<authPassword>1234</authPassword>

<sharedLine>false</sharedLine>
<messageWaitingLampPolicy>1</messageWaitingLampPolicy>
<messagesNumber>*97</messagesNumber>
<ringSettingIdle>4</ringSettingIdle>
<ringSettingActive>5</ringSettingActive>

<forwardCallInfoDisplay>
<callerName>true</callerName>
<callerNumber>false</callerNumber>
<redirectedNumber>false</redirectedNumber>
<dialedNumber>true</dialedNumber>
</forwardCallInfoDisplay>
</line>
</sipLines>
</sipProfile>
</device>

Highlighted
Hall of Fame Community Legend

<proxy>172.10.1.99</proxy>

<proxy>172.10.1.99</proxy>

Change the value to "USECALLMANAGER" and reboot the phone.

Everyone's tags (3)
Highlighted
Beginner

:(  is doing the same thing,

:(  is doing the same thing, look this is the log on the phone.... i got this opening the phone ip address in my browser

may this will help you to help me.... and thank you in advance

SEP001BD40B9405
1144: NOT 18:39:51.592673 NTP: Local clock reset to NTP reference.
1145: NOT 18:39:56.291715 JVM: SIPCC-SIP_REG_STATE: 1/51, sip_reg_sm_process_event: SIP_REG_STATE_IDLE <- E_SIP_REG_TMR_EXPIRE
1146: ERR 18:39:56.292848 JVM: ccsip_register_send_msg: Error: cc_cfg_table is null.
1147: NOT 18:39:56.293860 JVM: SIPCC-UI_API: 1/0, ui_set_sip_registration_state: 0
1148: ERR 18:40:48.431108 CDP-D: ----- cdpSend ----- Phone's MAC address is SEP001BD40B9405
1149: NOT 18:40:55.592100 NTP: Local clock sync'd to NTP reference.
1150: NOT 18:40:56.291450 JVM: SIPCC-SIP_REG_STATE: 1/51, sip_reg_sm_process_event: SIP_REG_STATE_IDLE <- E_SIP_REG_TMR_EXPIRE
1151: ERR 18:40:56.292615 JVM: ccsip_register_send_msg: Error: cc_cfg_table is null.
1152: NOT 18:40:56.293582 JVM: SIPCC-UI_API: 1/0, ui_set_sip_registration_state: 0
1153: ERR 18:41:48.432279 CDP-D: ----- cdpSend ----- Phone's MAC address is SEP001BD40B9405
1154: NOT 18:41:56.361518 JVM: SIPCC-SIP_REG_STATE: 1/51, sip_reg_sm_process_event: SIP_REG_STATE_IDLE <- E_SIP_REG_TMR_EXPIRE
1155: ERR 18:41:56.362699 JVM: ccsip_register_send_msg: Error: cc_cfg_table is null.
1156: NOT 18:41:56.363074 JVM: SIPCC-UI_API: 1/0, ui_set_sip_registration_state: 0

Highlighted
Hall of Fame Community Legend

Please factory-default the

Please factory-default the phone so the phone can download the change of the config.

Highlighted
Beginner

Im sorry my friend but the

Im sorry my friend but the phone is doing the same... "registering" for 10 min or more and finally said "your phone option here" and the line still with a red X...  by the way im using freepbx if that help

thanks

Highlighted
Hall of Fame Community Legend

by the way im using freepbx

by the way im using freepbx if that help

I'm using FreePBX and I have 7970s working at home. 

On the phone, go to Settings > Status >Status Messages.   What are the error messages shown?

Highlighted
Beginner

after the last reply you send

after the last reply you send me i did a lit research using the  keyword "CALLMANAGER" and somebody else mention to use "USECALLMANAGER" and this made my phone work, now im waiting for 2 more to test it and also test  the intercom / paging on these phone..... thanks you so much for your help and I hope not to bother you again.

thanks again

Highlighted
Hall of Fame Community Legend

after the last reply you send

after the last reply you send me i did a lit research using the  keyword "CALLMANAGER" and

Whoopsie.  Me bad.  It should be "USECALLMANAGER".

CreatePlease to create content