cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
990
Views
5
Helpful
9
Replies
Highlighted
Beginner

Errors in syslog

Hello.

I have CUCM 8.6.2.24901-1

There's messages in syslog every 10-20 seconds as follow:

ccm: 239607: CCM: Aug 06 2014 11:36:05.223 UTC : %UC_CALLMANAGER-3-DbInfoError: %[DeviceName=][ClusterID=CCM-Cluster][NodeID=CCM]: Configuration information may be out of sync for the device and Unified CM database

Is it a way to fix that error?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Beginner

yes. state is 2 on all nodes 

yes. state is 2 on all nodes
 

9 REPLIES 9
Rising star

Does dbReplication is fine

Does dbReplication is fine (stat 2) at all node ?

Suresh

Beginner

yes. state is 2 on all nodes 

yes. state is 2 on all nodes
 

Cisco Employee

Do a "utils dbreplication

Do a "utils dbreplication repair all" on the publisher. This should fix it.

Hi, I have the same problem

Hi, I have the same problem in one of the subscribers, it has also the VM Memory around 90% and I don´t know if this could be the cause.

Could I have any problem if I run this during business hours?

 

Thank you!

Cisco Employee

Hello.I guess your

Hello.

I guess your dbreplication status on the cluster should be 2. This might be due to a mismatch in some tables.

Please do "utils dbreplication repair all" on the publisher. What this command does is to match tables with configuration between publisher and all other nodes and correct any mismatches. This should solve it.

Beginner

repair didn't fix

repair didn't fix anything

xxxx:utils dbreplication runtimestate

DB and Replication Services: ALL RUNNING

Cluster Replication State: Replication repair command started at: 2014-08-06-19-24
     Replication repair command COMPLETED 541 tables processed out of 541
     No Errors or Mismatches found.

 

errors continue at the same rate

Re: repair didn't fix

Did you ever solve this issue?

I have the same problem after upgrade from 11.5SU1 to 11.5SU3.

Every 2 minutes this syslog message is generated, all DBs have the state 2 and are fine.

 

Any idea?

Beginner

Re: repair didn't fix

Check the application log and make sure there are no messages for devices having issues registering. I've seen that this error can be caused by third party SIP devices attempting registration without a digest user configured on CUCM side.

Beginner

Re: repair didn't fix

Thanks KTronics.  

 

I'm seeing the same thing on our end.  I was able to confirm this was a third-party SIP device having issues registering after looking in RTMT at the Application Syslogs.   The Device Type of 336 confirms it is a third-party SIP device.  We see hundreds of Transient Connection messages for these devices. 

 

Thanks for sharing! 

CreatePlease to create content
Content for Community-Ad
July's Community Spotlight Awards