cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements
Walkthrough Wednesdays
747
Views
0
Helpful
22
Replies
Highlighted
Enthusiast

FXO outgoing call failes in MGCP with CUCM

Hi ,

 

 

i ahve cucm 10 with mgcp gateway 3925...

 

it has 4 port fxo card..in which analog line is connected...

incoming to line is ok..but wen dialing outside with line, it gives silence in begin and then busy tone and disconnect it..

 

 

what could be issue...?

 

see attached logs and router config..

 

Warm Regard's
Amit Sahrma
2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Highlighted

Hi

1- Can you check the below:-

mgcp dtm-relay voip codec all mode out

no mgcp

mgcp

2-Kindly check the RP which is responsible correctly ."check the number of digits , predot to discard 9 , RL" .

Thanks

please rate all useful infromation

 

View solution in original post

Highlighted

Hello

 

i checked the logs and found the below:-

FXOGS_WAIT_TIP_GROUND

Kindly change the port to LS "Loop start" and test again.

Thanks

Please rate all useful information

View solution in original post

22 REPLIES 22
Highlighted
Advocate

Hi

Can you add the below:-

mgcp bind media source-interface gig 0/0

mgcp bind control source-interface gig 0/0

no mgcp

mgcp

 

Then test again

thanks

please rate all useful information

Highlighted

would be this affect the call flow?

Warm Regard's
Amit Sahrma
Highlighted

Hi

Yes , this will solve your issue. You have to bind the source interface for signalling and media packets.Test and check please.

 

Thanks

please rate all useful information

Highlighted

checked...but it have same issue...

Warm Regard's
Amit Sahrma
Highlighted

Hi

1- Can you check the below:-

mgcp dtm-relay voip codec all mode out

no mgcp

mgcp

2-Kindly check the RP which is responsible correctly ."check the number of digits , predot to discard 9 , RL" .

Thanks

please rate all useful infromation

 

View solution in original post

Highlighted

checked and apply this command..

but issue same...

 

 

Warm Regard's
Amit Sahrma
Highlighted

Hello

 

i checked the logs and found the below:-

FXOGS_WAIT_TIP_GROUND

Kindly change the port to LS "Loop start" and test again.

Thanks

Please rate all useful information

View solution in original post

Highlighted

let me change and test it..

Warm Regard's
Amit Sahrma
Highlighted

thanks !

it is working now...

 

Warm Regard's
Amit Sahrma
Highlighted

thanks islam...

 

but i have issue..on FXO port...

when calls coming inside...it shows unknown call...

 

how can see the caller details on phone?

 

Warm Regard's
Amit Sahrma
Highlighted

Hello

Thanks so much for your rating , and i am so happy that your issue solved. Look i am sorry for the delay because i have to check the config before debugs. Anyway can you do a new debug " debug ccapi inout" for incoming call .Keep your mid there all two possible cases for the problem

1- ITSP not send called id and this will check by debug after you will send.

2-Problem for MGCP , MGCP has a big problem to display caller id and most preferred solution is H323 with FXO.

 

Thanks

please rate all useful ifnromation

Highlighted

thanks for your help!

but how can remove 5 second silence that coming when dialing outside call?

Warm Regard's
Amit Sahrma
Highlighted

Hi

To remove 5 sec

voice-port x/x/x

no timeouts wait-release 5

sh

no sh

 

 

Thanks

Please rate all useful infromation

Highlighted

HI

Timeouts wait-release is the amount of time that the FXO takes before the system starts the process for releasing voice  ports after a failed call.

 

Thanks

Please rate all useful information

Content for Community-Ad