cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
2961
Views
0
Helpful
19
Replies

Running CUE on ISM

I am running CUE on ISM 0/0, but  I am not able to ping CUE IP address, please light me what I am missing in the below configuration.

interface Embedded-Service-Engine0/0

no ip address

shutdown

!

interface GigabitEthernet0/0

no ip address

duplex auto

speed auto

!

interface ISM0/0

ip unnumbered GigabitEthernet0/1.10

service-module fail-open

service-module ip address 10.1.1.41 255.255.255.0

service-module ip default-gateway 10.1.0.40

service-module mgf ip default-gateway 10.1.1.40

!

!

interface GigabitEthernet0/1

no ip address

duplex auto

speed auto

!

interface GigabitEthernet0/1.10

encapsulation dot1Q 10

ip address 10.1.1.40 255.255.255.0

!

interface GigabitEthernet0/1.20

encapsulation dot1Q 20

ip address 10.1.116.2 255.255.255.0

!

interface GigabitEthernet0/2

no ip address

duplex auto

speed auto

!

interface ISM0/1

description Internal switch interface connected to Internal Service Module

switchport access vlan 10

switchport mode trunk

no ip address

!

!

ip route 10.1.1.41 255.255.255.255 ISM0/0

!

!

int vlan 10

no ip add

19 REPLIES 19
Cody Link
Enthusiast

ism0/0

Remove service-module mgf ip default-gateway 10.1.1.40

Change default gw address

service-module ip default-gateway 10.1.1.40

Remove the switch port access VLAN 10 and switch port mode trunk from ism0/1 and give it a try again.

Sent from Cisco Technical Support iPad App

Thanks for the reply, fine tune the configuration as per your suggestion, but I am not able to ping "service module Ip address 10.115.115.41", please let me know what we are missing in the below configuration ?

hw-module ism 0

!

hw-module pvdm 0/0

!

hw-module pvdm 0/1

!

!

interface Embedded-Service-Engine0/0

no ip address

shutdown

!

interface GigabitEthernet0/0

no ip address

duplex auto

speed auto

!

interface ISM0/0

ip unnumbered GigabitEthernet0/1.10

service-module fail-open

service-module ip address 10.115.115.41 255.255.25

service-module ip default-gateway 10.115.115.40

!

interface GigabitEthernet0/1

no ip address

duplex auto

speed auto

!

interface GigabitEthernet0/1.10

encapsulation dot1Q 10

ip address 10.115.115.40 255.255.255.0

h323-gateway voip interface

h323-gateway voip bind srcaddr 10.115.115.40

!

!

!

!

interface ISM0/1

description Internal switch interface connected to Internal Service Module

no ip address

!

!

Where are you trying to ping the ISM from?

Here is the basic configuration, this was pulled from a working CUE deployment..if this does not work then you may have issues elsewhere in your network.

!

interface Port-channel1

description # ETHER-CHANNEL to 3560 ##

no ip address

hold-queue 150 in

!

!

interface Port-channel1.10

encapsulation dot1Q 10

ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

!

interface ISM0/0

ip unnumbered Port-channel1.10

service-module ip address 192.168.1.10 255.255.255.0

!Application: CUE Running on ISM

service-module ip default-gateway 192.168.1.1

!

!

interface ISM0/1

description Internal switch interface connected to Internal Service Module

no ip address

!

ip route 192.168.1.10 255.255.255.255 ISM0/0

Could you please paste your physical gigabit interface configuration that connect CME router and Switch.

or if possible please paste you full configuration, which will help us a lot.

Are you able to ping from the router itself?  On this deployment, I have an etherchannel from the 2921 to a 3560 switch so you will need to modify as necessary based on your topology.  Here are all of the physical interface configurations..

interface Port-channel1

description # ETHER-CHANNEL to 3560 ##

no ip address

hold-queue 150 in

!

interface Port-channel1.10

description # DATA #

encapsulation dot1Q 10

ip address 192.168.1.1 255.255.255.0

ip nat inside

ip virtual-reassembly in

!

interface Port-channel1.101

!

interface Port-channel1.101

description # VOICE #

encapsulation dot1Q 101

ip address 192.168.101.1 255.255.255.0

!

interface Embedded-Service-Engine0/0

no ip address

shutdown

!

interface GigabitEthernet0/0

ip address X.Y.Z.W 255.255.255.0

ip nat outside

ip virtual-reassembly in

duplex auto

speed auto

crypto map CRYPTO_MAP_OUTSIDE

service-policy output VOICE_POLICY

!

interface ISM0/0

ip unnumbered Port-channel1.1

service-module ip address 192.168.1.10 255.255.255.0

!Application: CUE Running on ISM

service-module ip default-gateway 192.168.1.1

!

interface GigabitEthernet0/1

no ip address

duplex auto

speed auto

channel-group 1

!

interface GigabitEthernet0/2

no ip address

duplex auto

speed auto

channel-group 1

!

interface ISM0/1

description Internal switch interface connected to Internal Service Module

no ip address

!

interface Vlan1

no ip address

!

I am not able to ping ISM 0/0 from router level itself ? with th above configuration.

If you could send me your entire configuration I can review but without some more information I won't be able to help you.  If you have the ISM configured as above then it should work.

Routing related configuration pasted, I am not able to ping ISM from router itself.

service timestamps debug datetime msec

service timestamps log datetime msec

no service password-encryption

!

hostname IP-Telephony

!

boot-start-marker

boot-end-marker

!

!

card type e1 0 3

!

no aaa new-model

network-clock-participate wic 3

network-clock-select 1 E1 0/3/0

!

no ipv6 cef

--More--                           ip source-route

ip cef

!

!

!

voice-card 0

dspfarm

dsp services dspfarm

!

!

!

voice service voip

allow-connections h323 to h323

allow-connections h323 to sip

allow-connections sip to h323

allow-connections sip to sip

fax protocol t38 version 0 ls-redundancy 0 hs-redundancy 0 fallback none

!

!

!

!

voice translation-rule 5

rule 1 /.*\(8..\)$/ /\1/

!

--More--                           !

voice translation-profile did

translate called 5

!

!

!

hw-module pvdm 0/0

!

hw-module pvdm 0/1

!

!

!

redundancy

!

!

controller E1 0/3/0

pri-group timeslots 1-10,16

!

!

!

--More--                           !

!

interface Loopback0

ip address 142.1.66.254 255.255.255.255

ip pim dense-mode

!

interface Embedded-Service-Engine0/0

no ip address

!

interface GigabitEthernet0/0

no ip address

duplex auto

speed auto

!

interface ISM0/0

ip unnumbered GigabitEthernet0/1.10

service-module fail-open

service-module ip address 10.115.115.41 255.255.255.0

service-module ip default-gateway 10.115.115.40

!

interface GigabitEthernet0/1

no ip address

duplex auto

speed auto

--More--                           !

interface GigabitEthernet0/1.10

encapsulation dot1Q 10

ip address 10.115.115.40 255.255.255.0

h323-gateway voip interface

h323-gateway voip bind srcaddr 10.115.115.40

!

interface GigabitEthernet0/1.20

encapsulation dot1Q 20

ip address 10.115.116.2 255.255.255.0

!

interface GigabitEthernet0/2

no ip address

duplex auto

speed auto

!

interface GigabitEthernet0/2.30

encapsulation dot1Q 30

ip address 85.154.45.42 255.255.255.248

!

interface ISM0/1

description Internal switch interface connected to Internal Service Module

no ip address

!

--More--                    

!

interface Vlan1

no ip address

!

interface Vlan10

no ip address

!

ip forward-protocol nd

!

ip http server

ip http access-class 15

ip http authentication local

no ip http secure-server

ip http max-connections 10

ip http timeout-policy idle 20 life 40 requests 10

--More--                           ip http path flash:/gui

!

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.115.115.1

ip route 10.115.115.41 255.255.255.255 ISM0/0

!

!

!

!

control-plane

!

!

voice-port 0/3/0:15

translation-profile incoming did

!

!

!

mgcp profile default

!

!

sip-ua

mwi-server ipv4:10.115.115.41 expires 3600 port 5060 transport udp

!

!

!

gatekeeper

shutdown

!

!

--More--                           telephony-service

sdspfarm units 2

sdspfarm transcode sessions 3

sdspfarm tag 1 sctran

sdspfarm tag 2 scconf

no privacy

conference hardware

max-ephones 50

max-dn 50

ip source-address 10.115.115.40 port 2000

auto assign 1 to 50

auto assign 1 to 40

service dss

system message Diners Club

url services http://10.115.115.40/voiceview/common/login.do

url authentication http://10.115.115.40/CCMCIP/authenticate.asp 

cnf-file location flash:

load 7916-12 B016-1-0-4.SBN

load 7916-24 B016-1-0-4.SBN

load 7912 CP7912080004SCCP080108A.sbin

load 7945 SCCP45.9-2-1S.loads

load 7965 SCCP45.9-2-1S.loads

time-format 24

date-format dd-mm-yy

--More--                            live-record 4250

voicemail 4220

max-conferences 8 gain -6

call-forward pattern .T

moh music-on-hold.au

multicast moh 239.1.1.1 port 16384 route 142.1.66.254 10.115.115.40

web admin system name cisco password cisco

dn-webedit

time-webedit

transfer-system full-consult

transfer-pattern .T

secondary-dialtone 0

night-service day Sun 17:00 07:59

night-service day Mon 17:00 07:59

night-service day Tue 17:00 07:59

night-service day Wed 17:00 07:59

night-service day Thu 17:00 07:59

night-service day Fri 08:00 07:59

night-service day Sat 08:00 07:59

create cnf-files version-stamp 7960 Jun 11 2012 08:03:07

!

!

ephone-template  1

softkeys idle  Redial Newcall Cfwdall Pickup Gpickup Dnd Login

--More--                            softkeys seized  Cfwdall Endcall Redial Pickup Gpickup Callback

softkeys connected  Hold Endcall Trnsfer Confrn Acct Park

!

!

ephone-template  16

softkeys idle  Redial Newcall Cfwdall Pickup Gpickup Dnd Login

softkeys seized  Cfwdall Endcall Redial Pickup Gpickup Callback

softkeys connected  Hold Endcall Trnsfer Confrn Acct Park

!

!

Telephony#

I am getting the following error as below:

Jun 12 09:41:53.050: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: ISM0/0 received msg: RBIP Registra

tion Request

Jun 12 09:42:19.050: %SM_INSTALL-6-INST_RBIP: ISM0/0 received msg: RBIP Registra

tion Request

HI

Send us folowing output

service-module ISM 0/0 status

Regards

Ronak Patel

Regards Ronak Patel Rate all helpful post by clicking stars below the answer.

Your ism module is in rommon mode (means not working properly). make the session in your ism module by following command.

router# service-module ism 0/0 session

then check whats appearing on the module.

Please rate if post is helpful.

The error message are as below, please let me know how to troubleshoot further ?

IP-Telephony#service-module ism 0/0 stat

% Ambiguous command:  "service-module ism 0/0 stat"

IP-Telephony#

IP-Telephony#service-module ism 0/0 status

Service Module is Cisco ISM0/0

Service Module supports session via TTY line 131

Service Module is failed

Service Module heartbeat-reset is enabled

Service Module is in fail open

Service Module status is not available

Module resource information:

  CPU Frequency: 1068 MHz

  Memory Size: 493 MB

  Disk 0 Size: 4110 MB

No install/uninstall in progress

Local Partition Info - (0 apps)

=====================

  Retrieving partition information

--------------------------------------

IP-Telephony#service-module ism 0/0 sess

IP-Telephony#service-module ism 0/0 session

Trying 10.115.115.40, 2131 ... Open

BIOS Build date: 10/16/2009

System now booting...

Authenticating boot loader....

Secondary Boot Loader authenticated - booting....

Please enter '***' to change boot configuration:

Detect and Initialze network device

Backup current platform configurations....

SRE step 1 - SM registration...

Response - no installation needed (len: 422)

SRE Installation Not Needed

Loading disk:/bzImage ... done.

Unable to load image

Unable to boot image

Initializing memory. Please wait...

Memory initialization OK. Continue...

DDR Memory 0512 MB detected

Genuine Intel(R) processor              1.06GHz

BIOS ISM 2.6,  BIOS Build date: 10/16/2009

System now booting...

Authenticating boot loader....

Secondary Boot Loader authenticated - booting....

Please enter '***' to change boot configuration:

Detect and Initialze network device

Backup current platform configurations....

SRE step 1 - SM registration...

Response - no installation needed (len: 422)

SRE Installation Not Needed

Loading disk:/bzImage ... done.

Unable to load image

Unable to boot image

Install ftp and tftp program on your pc. and install ism from scratch. you should have ism image files on your pc.

Please rate if post is helpful

Could you please give me the URL link and required software needed to install ISM.

Content for Community-Ad

Spotlight Awards 2021