cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
892
Views
0
Helpful
2
Replies

(CiscoASR1002-X) Cause of increasing frame item in input error

tggam
Level 1
Level 1

Below is the product information I use.

 

1. System: CiscoASR1002-X

2. NIC: SPA-1X10GE-L-V2

3. OS Ver: XE 3.10.1S

 

The input error increased as shown below, increased in the frame item. May I know when this item is incremented?

 

===============================================================================

TenGigabitEthernet0/2/0 is up, line protocol is up
Hardware is SPA-1X10GE-L-V2, address is 84b8.0248.c020 (bia 84b8.0248.c020)
Description: To MVNO10G_IPS#B1
MTU 1550 bytes, BW 10000000 Kbit/sec, DLY 10 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation 802.1Q Virtual LAN, Vlan ID 1., loopback not set
Keepalive not supported
Full Duplex, 10000Mbps, link type is force-up, media type is 10GBase-SR/SW
output flow-control is on, input flow-control is on
ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00
Last input 00:00:14, output 00:01:46, output hang never
Last clearing of "show interface" counters 11:32:27
Input queue: 0/375/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
Queueing strategy: fifo
Output queue: 0/40 (size/max)
5 minute input rate 12000 bits/sec, 21 packets/sec
5 minute output rate 12000 bits/sec, 21 packets/sec
2197988976 packets input, 2495541501382 bytes, 0 no buffer
Received 0 broadcasts (0 IP multicasts)
0 runts, 0 giants, 0 throttles
3618 input errors, 0 CRC, 3618 frame, 0 overrun, 0 ignored
0 watchdog, 69 multicast, 0 pause input
1027908141 packets output, 333403157788 bytes, 0 underruns
0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets
0 unknown protocol drops
0 babbles, 0 late collision, 0 deferred
0 lost carrier, 0 no carrier, 0 pause output
0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

2 Replies 2

Leo Laohoo
Hall of Fame
Hall of Fame

@tggam wrote:

Last clearing of "show interface" counters 11:32:27


Not helpful.

balaji.bandi
Hall of Fame
Hall of Fame

what device connected other side :

 

MTU 1550 bytes, BW 10000000 Kbit/sec, DLY 10 usec,
3618 input errors, 0 CRC, 3618 frame, 0 overrun, 0 ignored

 

you also have input errors here :

 

have you changed teh MTU ?

 

my suggestions :

 

1. check the Physical cable.

2. check other side MTU

3. check any speed mismatch,

4. check the logs both the ends

 

some troubleshoot tips :

 

https://www.cisco.com/en/US/docs/internetworking/troubleshooting/guide/tr1904.html

BB

***** Rate All Helpful Responses *****

How to Ask The Cisco Community for Help