cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Announcements

865
Views
0
Helpful
1
Replies

License Error on Nexus 1000v Switch

Hi Team,

We are getting error logs like " %LICMGR-2-LOG_LIC_USAGE: Feature NEXUS1000V_LAN_SERVICES_PKG is using 6 licenses, only 4 licenses are installed. Please make sure enough licenses are installed for the VEMs"

Please check and let me know why we are getting?....

When is check " sh module vem license-info" i found one additional vem on this switch but this vem is not active as per below logs.

Can i remove this vem? am i correct?....

Please advice me ASAP.

sh module vem license-info
-----------------------------
Licenses are Sticky
Mod   Socket Count   License Usage Count   License Version   License Status
---   ------------   -------------------   ---------------   --------------
3     2              2                     1.0               licensed
4     2              2                     1.0               licensed
5     2              2                     1.0               licensed

# sh module vem 5
No Virtual Ethernet Modules found.
#

# sh license usage NEXUS1000V_LAN_SERVICES_PKG
----------------------------------------
Feature Usage Info
----------------------------------------
       Installed Licenses : 4
    Default Eval Licenses : 0
   Max Overdraft Licenses : 16
Installed Licenses in Use : 4
Overdraft Licenses in Use : 2
  Default Eval Lic in Use : 0
   Default Eval days left : 0
       Licenses Available : 14
          Shortest Expiry : Never
----------------------------------------

Regards,

Sen

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
mwronkow
Cisco Employee

Hello Sen,

If you are sure the module is not in use (sh mod) then you can 'no vem X'.  If this command fails, then check to see if any port-channels exist for that module - delete those first.

Matthew

View solution in original post

1 REPLY 1
mwronkow
Cisco Employee

Hello Sen,

If you are sure the module is not in use (sh mod) then you can 'no vem X'.  If this command fails, then check to see if any port-channels exist for that module - delete those first.

Matthew

View solution in original post

Content for Community-Ad
This widget could not be displayed.