cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
1788
Views
5
Helpful
7
Replies

3750x not recognizing SFP

A_Marquez
Beginner
Beginner

Good morning,

 

I was working on getting two different switch stacks connected using a twinax cable from Startech: https://www.amazon.com/StarTech-com-Compliant-Direct-Attach-Twinax-Cable/dp/B0781VC664/ref=sr_1_5?keywords=startech+sfp+twinax&qid=1574353695&s=electronics&sr=1-5 

However, one switch isn't recognizing the SFP in either of the 10G ports that I've plugged it into. It just shows up as "Not Present" but the ports work with a different connection from another switch. 

I've checked to make sure the port isn't err-disabled and even used the "no errdisable detect cause gbic-invalid" command. Any other ideas or is there some kind of compatibility issue I'm not aware of?

 

1 Accepted Solution

Accepted Solutions

A_Marquez
Beginner
Beginner

I managed to get the cable working by updating to 15.2(4)E9. Soon as the new image was loaded the connections came up from the twinax cable between the two switches. 

View solution in original post

7 Replies 7

Reza Sharifi
Hall of Fame
Hall of Fame

Hi,

Is the nonworking switch using the same version of IOS as the working one?

Also, not every 3rd party products work with Cisco switches. 

I use this site and their products works well with Cisco.

https://www.fs.com/

HTH

Yes, they are the same IOS versions. 

OK, than may want to try a different cable, if not get one from a different vendor and try again.

HTH

Leo Laohoo
Hall of Fame
Hall of Fame
I do believe 3750X don't support TwinAx.

I had found the transceiver under the Cisco optics compatibility matrix: https://tmgmatrix.cisco.com/?si=3750&os=48 PID is sfp-h10gb-acu10m but I have an older IOS version than what's recommended. I upgraded the stack and now the SFP is showing up under inventory and not as "Not Present". Going to update the other stack and see if that'll make the cable work..

A_Marquez
Beginner
Beginner

I managed to get the cable working by updating to 15.2(4)E9. Soon as the new image was loaded the connections came up from the twinax cable between the two switches. 

Glad to know you got it all working!

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community: