cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
766
Views
0
Helpful
4
Replies

Ip device tracking only works on first stack member

dan.letkeman
Enthusiast
Enthusiast

I have found that Ip device tracking only works on the first stack member on a 2960x stack as seen below.  You can see that it only lists devices on the first switch in the stack and none of the subsequent switches.

2960x_stack#show ip device tracking all
Global IP Device Tracking for clients = Enabled
Global IP Device Tracking Probe Count = 3
Global IP Device Tracking Probe Interval = 30
Global IP Device Tracking Probe Delay Interval = 6
-----------------------------------------------------------------------------------------------
IP Address MAC Address Vlan Interface Probe-Timeout State Source
-----------------------------------------------------------------------------------------------
10.200.20.234 ecb1.d736.1a26 2025 GigabitEthernet1/0/21 30 ACTIVE ARP
10.200.20.235 8851.fb53.2fc3 2025 GigabitEthernet1/0/22 30 ACTIVE ARP
10.200.20.132 a0d3.c12a.4494 2025 GigabitEthernet1/0/3 30 ACTIVE ARP
10.200.20.82 ecb1.d736.5409 2025 GigabitEthernet1/0/8 30 ACTIVE ARP
10.200.20.80 ecb1.d738.0ea5 2025 GigabitEthernet1/0/5 30 ACTIVE ARP
10.200.12.71 f47f.35a3.74b2 1225 GigabitEthernet1/0/3 30 ACTIVE ARP
10.200.12.68 f47f.35a3.74bd 1225 GigabitEthernet1/0/13 30 ACTIVE ARP
10.200.12.69 a8b1.d41f.bd79 1225 GigabitEthernet1/0/6 30 ACTIVE ARP
10.200.20.90 1458.d017.c657 2025 GigabitEthernet1/0/20 30 ACTIVE ARP
10.200.12.67 0022.90ba.91c5 1225 GigabitEthernet1/0/8 30 ACTIVE ARP
10.200.12.64 f47f.35a3.771b 1225 GigabitEthernet1/0/9 30 ACTIVE ARP
10.200.20.89 a0d3.c119.30bd 2025 GigabitEthernet1/0/13 30 ACTIVE ARP
10.200.20.28 b4b5.2f79.71e9 2025 GigabitEthernet1/0/15 30 ACTIVE ARP
10.200.20.48 0015.5d97.2109 2025 GigabitEthernet1/0/5 30 ACTIVE ARP
10.200.20.33 d0bf.9c5f.62e9 2025 GigabitEthernet1/0/18 30 ACTIVE ARP
10.200.20.46 6451.0605.d603 2025 GigabitEthernet1/0/4 30 ACTIVE ARP

Total number interfaces enabled: 42
Enabled interfaces:
Gi1/0/1, Gi1/0/2, Gi1/0/3, Gi1/0/4, Gi1/0/5, Gi1/0/6, Gi1/0/7,
Gi1/0/8, Gi1/0/9, Gi1/0/10, Gi1/0/11, Gi1/0/12, Gi1/0/13, Gi1/0/14,
Gi1/0/15, Gi1/0/16, Gi1/0/17, Gi1/0/18, Gi1/0/19, Gi1/0/20, Gi1/0/21,
Gi1/0/22, Gi2/0/1, Gi2/0/2, Gi2/0/3, Gi2/0/4, Gi2/0/5, Gi2/0/6,
Gi2/0/7, Gi2/0/8, Gi2/0/9, Gi2/0/10, Gi2/0/11, Gi2/0/12, Gi2/0/14,
Gi2/0/15, Gi2/0/16, Gi2/0/17, Gi2/0/18, Gi2/0/20, Gi2/0/21, Gi2/0/22

interface GigabitEthernet2/0/20
switchport access vlan 2025
switchport mode access
switchport voice vlan 1225
ip device tracking maximum 10
no logging event link-status
spanning-tree portfast

Can anyone else confirm this issue when using 15.2(2)E6?

Thanks,

Dan.

4 Replies 4

ahaemmerle
Beginner
Beginner

same Problem with 15.2(2)E7

 

Did you find a solution for this?

Hello,

 

does it work when you configure:

 

ip device tracking probe use-svi

 

on the layer 3 device that does the inter-Vlan routing for your stack ?

I only have this options on old L3 device WS-C4510R-E

L3-device(config)#ip device tracking probe ?
  count     Probe count
  interval  Probe interval

 

There is no option to set "use-svi"

ahaemmerle
Beginner
Beginner

To solve this you have to restart slot 2 or just shut/no shut all ports from slot 2.

After this, the clients will be visible in IPDT table.

Don't know why this happens, but in my case this was the solution to get all clients from all Stack-members into the IPDT table.

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community: