cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
366
Views
0
Helpful
3
Replies

Vlan Traffic, L3 Routing

aamirshafiq
Beginner
Beginner

Hi!

I don't know how to ask this question but I am really stuck on this.

I am trying to configure TMG on windows server 2008 for HTTP and HTTPS Filtering.

 

I have routed all internet traffic to my default route on L3 300-28 (TMG Server interface e.g. 192.168.0.1).

e.g. IP Route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.0.1

e.g. I have configured Vlan 10 (10.10.10.2 255.255.255.0 GW 10.10.10.1)

 

Now on the Client Computer

When I browse the HTTP traffic without proxy settings, it work fine HTTPS do not work. BUT when I put the proxy settings in the browser It could not open no HTTP nor HTTPS.

Any body help me to understand how to do that?

 

 

3 Replies 3

acampbell
Advocate
Advocate

Hi.

Have you added a static route to VLAN10 (10.10.10.0/24)
on your TMG to point at the 192.168.0.X address on your 300 L3 box


Regards
Alex

Regards, Alex. Please rate useful posts.

Hi!

Yes Alex.

It's like 10.10.0.0 0.0.255.255 GW 92.168.0.10 (My L3 Box IP)

I can see the route by route print.

 

 

schaef350
Beginner
Beginner

Not all that familiar with TMG but it sounds like its working for HTTP just not HTTPS?  Go into TMG administrations and verify HTTP hits are passing through and then troubleshoot what it takes to get HTTPS flowing through that box as well.  I'm not sure that its a network issue unless there is more related config you're not mentioning :-)  I know sometime people do a policy route to just pass HTTP through these types of appliances...

 

Include a topology and some more config if you would like some more thoughts on it.

 

Be sure to rate helpful posts!

- Be sure to rate all helpful posts
Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community:

Recognize Your Peers