cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
6345
Views
4
Helpful
5
Replies

Finesse API LOGIN URL not accessible.

Ritesh Desai
Contributor
Contributor

Hi friends,

Am unable to access finesse API URL for login. https:<FQDN>:8443/finesse/api/User/9001 it gives me error (attached).

At client place, am getting the error which I have attached. (Image Client snap.jpg)

In my lab, am able to get the Agent state URL page. (Image Lab snap.jpg)

Can you help me what am missing. I restarted the server though not working. Config remains the same at both the places. Still guessing where's the blockage. Firewall ports are open between server and client. Antivirus is disabled on client system, on server no point at all.

Port 8443 is open.

regards,

Ritesh Desai.

*** Please rate helpful post. Please mark as answer if it solves your problem/query.
regards, Ritesh Desai
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

dekwan
Cisco Employee
Cisco Employee

Hi,

The port for HTTPS requests is actually 8445. So please try the API again with 8445.

Here is the documentation talking about https requests: https://developer.cisco.com/media/finesseDevGuide2/CFIN_RF_H1987CA4_00_https-requests.html

Thanx,

Denise

View solution in original post

5 REPLIES 5

dekwan
Cisco Employee
Cisco Employee

Hi,

The port for HTTPS requests is actually 8445. So please try the API again with 8445.

Here is the documentation talking about https requests: https://developer.cisco.com/media/finesseDevGuide2/CFIN_RF_H1987CA4_00_https-requests.html

Thanx,

Denise

Ritesh Desai
Contributor
Contributor

Dear Denise,

Okey. How come its working in my lab environment? I telnet the port 8445, its not telneting.

On another Production system where port 8445 is listening bi-directionally why its not working. strange denise.

Please suggest.

regards,

RItesh Desai.

*** Please rate helpful post. Please mark as answer if it solves your problem/query.
regards, Ritesh Desai

Hi,

Sorry, I didn't read your post carefully. I probably should have asked earlier, what version of Finesse are you using? And is this a UCCE or UCCX system.

     If it is UCCX, the HTTPS port is 8445.

     If it is UCCE and Finesse 11.0, the HTTPS port is 8445.

     If it is UCCE and Finesse 10.5 or below, the HTTPS port is 8443.

On the client's system, first do a systemInfo to make sure that Finesse is up and running and IN_SERVICE: https://<FQDN>:port/finesse/api/SystemInfo

If that is working correctly, then maybe the agent isn't configured correctly on the client's system. If it is not working correctly, collect the Finesse webservices logs to see why Finesse is unable to start up.

Thanx,

Denise

Dear Denise,

Thanks for support and guidance! You saved me. As you suggested to check System state, it's IN_SERVICE and am able to open URL: https://FQDN:8445/finesse/api/User/9004. Further I'll update if any.

*** Please rate helpful post. Please mark as answer if it solves your problem/query.
regards, Ritesh Desai

I'm glad to hear that it is working for you. Please do use this forum for any support on developer related issues!

Thanx,

Denise

Getting Started

Find answers to your questions by entering keywords or phrases in the Search bar above. New here? Use these resources to familiarize yourself with the community: